Ορίστηκε νέος εισαγγελέας προστασίας ζώων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας
Μοιραστείτε το

Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας

Ο θεσμός του Εισαγγελέα Προστασίας ζώων Αθήνας ξεκίνησε με τις καλύτερες προθέσεις αλλά δυστυχώς στην πράξη δεν ευοδώθηκε ο σκοπός της θεσμοθέτησής του με ελάχιστες εξαιρέσεις, αφού τις περισσότερες φορές οι αποφάσεις των Λειτουργών ήταν ανθρωποκεντρικές και δεν παρέπεμπαν σε προστασία των ζώων.

Τόσο η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία όσο και άλλοι σημαντικοί φιλοζωικοί φορείς πολλές φορές διαμαρτυρήθηκαν για πράξεις ή παραλείψεις των υπηρετούντων το θεσμό αυτό Εισαγγελέων.

Επίσης σε συναντήσεις μας, με επιστολές μας στον πρώην και την νυν Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, με επιστολές μας στον Α.Π. και τον Υπουργό Δικαιοσύνης μετ’ επιτάσεως ζητήσαμε και τεκμηριώσαμε γιατί τον θεσμό του Εισαγγελέα Προστασίας Ζώων πρέπει να υπηρετούν Εισαγγελείς με ενσυναίσθηση αποδεδειγμένη για τα ζώα.

Προτείναμε ονόματα Εισαγγελέων που θα υπηρετούσαν τον θεσμό με γνώμονα την προστασία των ζώων ,όπως αυτή προκύπτει μέσα από το θεσμικό νομικό πλαίσιο και όχι με ανθρωποκεντρική ματιά.

Πριν μήνες σε συνέντευξη της Εισαγγελέως κας Αριστοτέλειας Δόγκα σε εφημερίδα την οποία η φιλοζωική κοινότητα γνωρίζει για τις φιλοζωικές της ευαισθησίες και παρεμβάσεις, διαβάσαμε, ότι η ίδια είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να υπηρετήσει τον θεσμό.

Αν ισχύει η ρήση “ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση” γιατί δεν έγινε δεκτό το αίτημά της;

Δυστυχώς όμως δεν εισακούστηκε ούτε η φιλοζωική κοινότητα για μια ακόμη φορά από τις αρμόδιες αρχές μολονότι βλέπουμε τις διαστάσεις μάστιγας που έχει πάρει η κακοποίηση των ζώων στην χώρα μας.

Βεβαίως ελπίζουμε ο νέος Εισαγγελέας Προστασίας ζώων να τιμήσει τον θεσμό προστατεύοντας πραγματικά τα ζώα αλλά θεωρούμε οτι οι συνθήκες στην ελληνική κοινωνία σχετικά με τα ζώα δεν επιτρέπουν άλλους πειραματισμούς.

Επανήλθαν στη δημοσιότητα παλιές δηλώσεις του νέου Εισαγγελέα,που έκαναν αναφορά σε άστοχους χαρακτηρισμούς για οπαδούς ποδοσφαιρικής ομάδας ,που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων τότε, αλλά μολονότι αυτές υποδήλωναν απαξίωση απέναντι σε δικαιώματα εμβίων, θεωρούμε οτι αυτές ανήκουν στο παρελθόν, όμως οι αρμόδιοι θα έπρεπε να το λάβουν υπόψη τους.

Εκφράζουμε την λύπη μας για την έλλειψη συνεργασίας που επέδειξαν οι αρμόδιες αρχές με τις φιλοζωικές οργανώσεις και επαναφέρουμε μέρος της ήδη κατατεθείσας πρότασής μας για ορισμό και δεύτερου Εισαγγελέα, ώστε να ικανοποιούνται οι τεράστιες απαιτήσεις λόγω της πληθώρας και της ιδιαιτερότητας των κακοποιήσεων.

Και ελπίζουμε αυτή τη φορά να εισακουστούμε, είμαστε δε στην διάθεσή τους.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το