Οργανωμένη μεταφορά αδέσποτων σκύλων στην περιοχή κατήγγειλε στις αρχές ο Δήμος Εορδαίας
Μοιραστείτε το

Οργανωμένη μεταφορά αδέσποτων σκύλων που εγκαταλείπονται στην περιοχή κατήγγειλε στις αρχές ο Δήμος Εορδαίας – Δείτε την έγγραφη καταγγελία

Καταγγελία προς το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, το Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης και το Τμήμα Τροχαίας Εορδαίας, για το μείζον θέμα των αδέσποτων ζώων στην περιοχή, απέστειλε ο εντεταλμένος σύμβουλος για αρμόδια θέματα, Τάσος Λόφτσαλης, καταγγέλλοντας οργανωμένη μεταφορά αδέσποτων ζώων από άλλες περιοχές, τα οποία εγκαταλείπονται μέσα στο δήμο Εορδαίας!

Στο θέμα αναφέρθηκε, μάλιστα, ο κ. Λόφτσαλης στο πλαίσιο της εκτενούς παρουσίασης που έκανε για το θέμα της διαχείρησης αδέσποτων ζώων στο δήμο Εορδαίας, τονίζοντας πως πληθυσμός των αδέσποτων σκύλων στην πόλη έχει αυξηθεί σημαντικά και μάλιστα μεταφέρονται και εγκαταλείπονται σκύλοι στην περιοχή, επιβαρύνοντας την υπάρχουσα κατάσταση!

Η καταγγελία, που έχει ημερομηνία 8 Μαΐου, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε το φαινόμενο, συστηματικής και οργανωμένης μεταφοράς αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σκύλων, τα οποία στη συνέχεια εγκαταλείπονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Εορδαίας (στην πόλη της Πτολεμαΐδας και τις τοπικές κοινότητες). Οι εν λόγω μεταφορές γίνονται με κλειστά αυτοκίνητα τύπου βαν (συνήθως τις μεταμεσονύχτιες έως τις πρώτες πρωινές ώρες) και τις πραγματοποιούν άνθρωποι που μεταφέρουν ζώα από όμορους Δήμους και οικισμούς). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των αδέσποτων ζώων που χρήζουν περισυλλογής και φροντίδας.

Για αυτό το λόγο προχωράμε σε έγγραφη καταγγελία προς εσάς και παρακαλούμε για τις περαιτέρω ενέργειες από πλευράς σας προκειμένου να σταματήσει η συγκεκριμένη παράνομη μεταφορά και να επιβληθούν οι εκ του νόμου κυρώσεις».

Πηγή : e-ptolemeos.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το