Ο Άλλος Άνθρωπος
Μοιραστείτε το

Αν ξέρετε ανθρώπους που πεινάνε, έχουν οικονομικό πρόβλημα ή βλέπετε απόρους όταν βγαίνετε για δουλειά, ενημερώστε τους πως κάθε μέρα μπορούν να τρώνε στον Κεραμεικό, Μ. Αλεξάνδρου 122 απ’ την κοινωνική κουζίνα “Ο Άλλος Άνθρωπος”.

Παίρνουν το φαγητό απλά απ’ έξω απ’ τον χώρο σε πακέτο, τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής κατά την παρασκευή του.

Επίσης, όποια/ος επιθυμεί να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια, μπορεί να κάνει παραγγελία σε σουπερμάρκετ μέσω ίντερνετ με παράδοση στον χώρο “Ο Άλλος Άνθρωπος”, Μ. Αλεξάνδρου 122, Κεραμεικός και με τηλέφωνο επικοινωνίας 6940882355.

Οι ανάγκες είναι:

 • Ζυμαρικά
 • Όσπρια
 • Ρύζι
 • Πελτέδες
 • Πουμαρό
 • Ελαιόλαδο
 • Λαχανικά
 • Μπαχαρικά
 • Φρούτα
 • Γάλατα, καφέδες, ζάχαρη
 • Χαρτοπετσέτες
 • Ρόλο κουζίνας
 • Χλωρίνη, οινόπνευμα, γάντια

Επίσης

 • Μπολάκια συσκευασίας με καπάκι

Facebook


Ο «Άλλος Άνθρωπος», δεν είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση όπου οι περισσότερο ευνοούμενοι βοηθούν τους αναξιοπαθούντες. Είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη δράση, όπου όσοι συμμετέχουν ευνοούνται. Όλοι είναι ίσοι γύρω από την κατσαρόλα, μαγειρεύουν μαζί και τρώνε από το ίδιο φαγητό και ας είναι διαφορετικοί από κάθε άποψη.

Για να γίνει ένα μαγείρεμα όμως, έχει ήδη προηγηθεί μια κινητοποίηση άλλων ανθρώπων, οι οποίοι έκαναν γνωστή την δράση στους φίλους τους, στο σχολείο των παιδιών τους, στο αθλητικό σύλλογο της περιοχής τους, στο μπαράκι της γειτονιάς, στους συναδέλφους τους και μετά κάποιοι άλλοι άνθρωποι οργάνωσαν μια εκδήλωση, κάποιοι το επικοινώνησαν στο Fb, σχεδίασαν μια αφίσα, διοργάνωσαν ένα πάρτι, μία συναυλία, μια παράσταση, κάλεσαν τους γνωστούς τους.

Μετά κάποιοι άλλοι άνθρωποι, πήγαν στην εκδήλωση και πρόσφεραν είδη & τρόφιμα μαζί με άλλα καλούδια που τους φόρτωσαν κάποιο άλλοι άνθρωποι που βοηθούν εξ αποστάσεως. Έτσι δημιουργείται μια αλληλεπίδραση, επικοινωνία και κινητοποίηση διαφόρων ανθρώπων και ειδικοτήτων που τελικά συνεργάζονται για ένα κοινό σκοπό. Να είναι καλά με τον εαυτό τους και να αισθάνονται χρήσιμοι.

Έχεις όφελος. Το κέρδος του να συμμετέχεις στις δράσεις της κοινωνικής κουζίνας του “Άλλου ανθρώπου” με όποιο τρόπο διαλέξεις είναι πολύ μεγαλύτερο από το να γεμίσεις μερικά στομάχια με φαγητό.

Εξασκείς το μυαλό σου προσπαθώντας να βρεις νέες ιδέες, ανακαλύπτεις κρυμμένες σου δεξιότητες και γνωρίζεις νέους ανθρώπους.

Aυτός ακριβώς είναι και ο στόχος του Άλλου Ανθρώπου, να γίνει και από άλλους ανθρώπους, ομάδες, συλλογικότητες σε κάθε γειτονιὰ!! Γιατί αυτό το σπυράκι, αυτός ο κόκος άμμου που είναι ο Άλλος Άνθρωπος είναι περισσότερο από το τίποτα, από το να μην κάνεις κάτι για σένα τον ίδιο, τον εαυτὸ σου, αν λοιπόν μαζευτούν πολλοί κόκοι άμμου θα έχουμε ελπίδα να φτιάξουμε καλύτερο κόσμο, καλύτερους ανθρώπους, κοινωνικούς, χωρίς ρατσισμό και φασισμό και φυσικά καλύτερη κοινωνία, για να ζούμε καλύτερα, εμείς, τα παιδιά μας και όλοι.

Έλα στην παρέα του Άλλου Ανθρώπου, πρώτα για σένα..και μετά για τους άλλους.

Ιστοσελίδα
Facebook
Youtube
PayPal Account

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
084/609402-35
και
IBAN GR7801100840000008460940235
Παναγουλα Πολυχρονοπουλου του Μιχαηλ
SWIFT / BIC: ETHNGRAA


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το