Ο βιότοπος για τις Μονάχους-Μονάχους της Άνδρου
Μοιραστείτε το

Με δεδομένο ότι η Γυάρος αποτελεί γνωστό βιότοπο για τη μεσογειακή φώκια, έγιναν έρευνες καταγραφής του πληθυσμού της και στην Άνδρο, η οποία βρίσκεται 10 ναυτικά μίλια μακρυά.

Οι έρευνες αυτές έγιναν τον περασμένο χρόνο στο πλαίσιο του προγράμματος Life Andros Park, σε συνεργασία του Δήμου Άνδρου με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις Mom και CBD-Habitas, στοχεύοντας στην καταγραφή κατάλληλων βιότοπων για το είδος, αλλά και την καταμέτρηση του τοπικού πληθυσμού της φώκιας.

Εντοπίστηκε πως στην Άνδρο υπάρχουν 6 θαλάσσιες σπηλιές που είναι κατάλληλες για την ανάπαυση της μεσογειακής φώκιας και μαζί με 5 που καταγράφηκαν στην Τήνο, αλλά και τις 2 γνωστές από το παρελθόν στη Γυάρο, η συγκεκριμένη περιοχή διαθέτει 13 σπηλιές κατάλληλες για το θηλαστικό αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε 7 από αυτές, εντοπίστηκαν ίχνη ρύπανσης.

Η μεσογειακή φώκια που είναι ένα από τα πιο σπάνια θηλαστικά στον πλανήτη, είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ελλάδα, η οποία ήταν ανέκαθεν μία από τις σημαντικότερες περιοχές για τη μελέτη και την προστασία της.

Πηγή : petsguide.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το