Ο Βροχούλης Σαμελένιος
Μοιραστείτε το

Ο Βροχούλης Σαµελένιος είναι ένα συννεφάκι που ζει στη Συννεφούπολη. Εκεί που υπάρχει µια µαγική πηγή που βγάζει το πιο νόστιµο νερό του κόσµου. Όλα κυλούσαν αρµονικά, µέχρι που ο µάγος Οζένιος Τρύπας προσπάθησε να στερέψει το νερό της πηγής. Θα καταφέρει ο Βροχούλης Σαµελένιος να σώσει τη Συννεφούπολη;

Η ιστορία του ζωντανεύει και αναδεικνύει την αξία της ανιδιοτελούς αγάπης, της προσφοράς αλλά και της οικολογικής συνείδησης.

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένας συγγραφέας παιδικών παραµυθιών. Το όνοµά του ήταν Βάιος Ντάφος. Δεν είχε γράψει ποτέ κανένα παραµύθι. Για κάποιον µαγικό λόγο ήξερε πως για αυτό ήταν προορισµένος. Ένα βράδυ, άνοιξε ένα παλιό συρτάρι που δεν το ’χε προσέξει ποτέ. Έτσι εµπνεύστηκε το πρώτο του βιβλίο, Ένα συρτάρι παραµύθια.

Μετά από καιρό, γνώρισε ένα µικρό κόκκινο καβουράκι, τον Κωνσταντίνο Δαγκωνιάρη. Ο µικρός κάβουρας διηγήθηκε στον Βάιο την περιπέτειά του. Αυτή του η ιστορία άρεσε πολύ στον συγγραφέα, που αποφάσισε να γίνει το δεύτερο βιβλίο του, µε τίτλο Το Μεγάλο Εµείς.

Έπειτα, ο παραµυθάς, µια µέρα που ονειροπολούσε πετώντας στον ουρανό, γνώρισε ένα σύννεφο, το οποίο του άλλαξε τη ζωή. Ο συγγραφέας αποφάσισε να µιλήσει για αυτό το σύννεφο στο τρίτο του βιβλίο. Έτσι, λοιπόν, γεννήθηκε το παραµύθι Ο Βροχούλης Σαµελένιος.

Επικοινωνία µε τον συγγραφέα: vdafos@hotmail.com

Αγοράστε το


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το