Ο Γιώργος Μαυρίδης εξηγεί
Μοιραστείτε το

Ο Γιώργος Μαυρίδης εξηγεί πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα αδέσποτα στην καραντίνα

Μας χρειάζονται και αυτά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες

Είναι αλήθεια ότι η ορμητική επέλαση του κορονοϊού στον κόσμο προκάλεσε πολλά δεινά στην παγκόσμια κοινωνία με ένα απότοκο εξ αυτών να είναι και η αύξηση των αδέσποτων ζώων στους δρόμους.

Πολλοί είναι αυτοί που μπροστά στον φόβο και την παραπληροφόρηση, πήραν την απόφαση να απομακρύνουν τα κατοικίδια ζώα τους από το σπίτι με αποτέλεσμα να γεμίσουν πάλι οι γειτονιές με ανυπεράσπιστες ψυχές.

Ο Γιώργος Μαυρίδης, γνωστός για την μεγάλη αγάπη που τρέφει στα ζώα, εμφανίστηκε μέσω skype στη σημερινή εκπομπή των Dot και μίλησε για τους τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι τα αδέσποτα και να μην τα αφήσουμε στο έλεος της μοίρας τους.

Όπως είπε, μπορούμε σε κάποια από τις απαραίτητες εξόδους μας, ή εάν βγάζουμε το σκύλο μας βόλτα να έχουμε μαζί μας τροφή και νερό και να ανεφοδιάζουμε τα πιατάκια που είναι τοποθετημένα σε διάφορες γωνιές πέριξ της γειτονιάς μας.

Επιπλέον, τόνισε πως δεν πρέπει να δίνουμε βάση στα fake news που ισχυρίζονται λανθασμένα πως ο ιός μεταδίδεται στους ανθρώπους μέσω των ζώων.

“Καλό θα είναι να μην υπάρχει παραπληροφόρηση. Δεν είναι μεταδοτικός ο κορονοϊός από τα ζώα. Είναι τελείως λάθος”, είπε.

Πηγή : znews.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το