Ο Δήμος απομακρύνει τα αδέσποτα ζώα εν όψει των εργασιών κατεδάφισης
Μοιραστείτε το

Με δεδομένο ότι οι εργασίες κατεδάφισης των κτιρίων που έχουν κριθεί κατεδαφιστέα στον πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, έχει τεθεί το ζήτημα της ασφάλειας των αδέσποτων ζώων που ζουν εκεί.

Παίρνοντας την πρωτοβουλία ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δρομολόγησε την ασφαλή απομάκρυνσή τους.

Σε συνενόηση με την εταιρεία του Δημοσίου “Ελλληνικόν Α.Ε.” που είναι και η διαχειρίστρια του χώρου και τη Φιλοζωϊκή Παρέμβαση Ελληνικού – Αργυρούπολης θα συλλέξουν και θα απομακρύνουν όλα τα ζώα πριν ξεκινήσουν οι εργασίες κατεδάφισης.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει τα ακόλουθα:

“O Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεργασία με την “ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.” και την Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού – Αργυρούπολης, προκειμένου να απομακρυνθούν από τον Μητροπολιτικό Πόλο Αγίου Κοσμά – Ελληνικού (πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού και παραλιακό μέτωπο) όλα τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς με ιδιαίτερη προσοχή και σύμφωνα με όλα όσα προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για την διαχείριση και προστασία τους.

Παράλληλα θα ληφθεί μέριμνα ώστε τα ζώα που εμπίπτουν στην κατηγορία “Άγριας Ζωής” (χελώνες, σκαντζόχοιροι κ.τ.λ.) να απομακρυνθούν και να επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον με ανάλογη διαδικασία.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες”.

Facebook

Πηγή : vimaonline.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το