Ο Δήμος Ρόδου προχωρά σε στειρώσεις στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς
Μοιραστείτε το

Την αισιοδοξία του ότι θα μπορέσει να βρεθεί βιώσιμη λύση για το Δημοτικό Κυνοκομείο Ρόδου εξέφρασε με δηλώσεις του προς την «δ» ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Σάββας Καραταπάνης.

«Ύστερα από σχετική εισήγησή μου προς το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου που έγινε δεκτή, προχωράμε στο επόμενο χρονικό διάστημα, σε νέο πρόγραμμα στειρώσεων σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Ως γνωστό, το Δημοτικό Κυνοκομείο λειτουργεί σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Εταιρεία Ρόδου που στελεχώνεται από εθελοντές συμπολίτες μας.

Η λειτουργία του Κυνοκομείου εν γένει στηρίζεται πέραν της συνεισφοράς του Δήμου, στην εθελοντική προσφορά εργασίας και υλικών από εθελοντές φιλόζωους. Υπάρχει δε εθελοντική προσφορά ακόμη και από αλλοδαπούς που στηρίζουν τη λειτουργία του Κυνοκομείου. Εμείς προχωράμε σε νέο πρόγραμμα στειρώσεων, σε ενίσχυση της χρηματοδότησης του Κυνοκομείου, ενώ θέλουμε να ενθαρρύνουμε τις υιοθεσίες για την αποσυμφόρηση του χώρου».

Σημειώνεται ότι το δημοτικό Κυνοκομείο Ρόδου έχει πιστοποιηθεί ως χώρος ιατρείου αδέσποτων ζώων συντροφιάς με σχετική απόφαση της Δ/νσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Μια από τις σπουδαιότερες εθελοντικές δράσεις, είναι αυτή που γίνεται από ιδιώτες κτηνιάτρους που με δικά τους έξοδα προβαίνουν σε στειρώσεις αδέσποτων γατιών και σκύλων, δράση σημαντική για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς ο περιορισμός του αριθμού τους σε επίπεδο νησιού, είναι σημαντικό να διατηρείται εντός συγκεκριμένου εύρους.

Όπως έγινε γνωστό κατατέθηκε σχετικό αίτημα από κτηνίατρο να προβεί δωρεάν σε στειρώσεις και στην περίθαλψη αδέσποτων ζώων, διαθέτοντας χωρίς αντάλλαγμα τα απαιτούμενα υλικά.
Η εθελοντής κτηνίατρος θα ασκήσει τα προαναφερόμενα στο πλαίσιο δράσης του φιλοζωικού συλλόγου με την επωνυμία «Flying Cats» που εδρεύει στο Μόναχο της Γερμανίας, νόμιμα εκπροσωπούμενος από την Πρόεδρο του κα. Andrea Wegner.

Το παραπάνω αίτημα περιήλθε στο Δήμο από το Σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Κυνοκομείου, οι οποίοι ζήτησαν την υπογραφή σχετικής σύμβασης με την κτηνίατρο και τον ανωτέρω φιλοζωικό σύλλογο, ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες της το συγκεκριμένο διάστημα εθελοντικά, χωρίς καμία επιβάρυνση του Δήμου Ρόδου, καθώς η δράση του αποτελεί εξ’ ολοκλήρου εθελοντική προσφορά προς το νησί μας.

Πηγή : dimokratiki.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το