Ο Ελικώνας εκπέμπει SOS
Μοιραστείτε το

Η κορυφογραμμή του Ελικώνα (Δήμος Αλιάρτου) τις επόμενες μέρες περνάει από διαβούλευση για την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών.

Από αυτό το έργο επηρεάζεται το φυσικό περιβάλλον και για κάθε έργο το οποίο θα πραγματοποιείται το μικρό κλίμα της περιοχής.

Περιοχή της Βοιωτίας πρέπει να πάψει να δίνει την εντύπωση πως είναι μια περιοχή με κατοίκους που αδιαφορούν για τον τόπο τους και είναι ευκαιρία να δράσουμε. Όλοι μαζί!!!

Εικόνα 1η : το μοναδικό γεωλογικό σχήμα της κορυφογραμμή θα καταστραφεί.

Εικόνα 2η : Το αρχαίο πηγάδι η Ιπποκρήνη για το οποίο τόσα έχει γράψει ό Ησίοδος θα χάσει την ζωτικότητα του για το βρίσκεται μόλις 100μ από την κορυφογραμμή. Επίσης είναι σημαντικός αρχαιολογικός χώρος.

Εικόνα 3η : Ένα πανέμορφο δάσος στολισμένο με την σπάνια Κεφαλληνιακή ελάτη θα χαθεί για να ανοίξουν δρόμους αλλά και με το άνοιγμα των 7 γηπέδων 3500μ2 το καθένα.

Εικόνα 4η : Μονοπάτια που εξυπηρετούν στην ανάβαση πεζοπόρων και ορειβατών θα καταστραφούν και θα συμβάλλει αρνητικά στην οικονομία της τοπικής κοινωνίας.

Επίσης ένα μεγάλο δύκτιο μονοπατιών πολιτιστικού χαρακτήρα θα εξαφανιστεί.

Εικόνα 5η & 6η : Μία από τις 7 ανεμογεννήτριες θα κατασκευαστεί σύμφωνα με την ορθοστατική φωτογραφία της περιβαντολογικης μελέτης πού έχει αναρτήσει η εταιρεία ακριβώς στον Βωμό του Διός. Προφανώς κανένας δεν έχει ανέβει εκεί για να διαπιστώσει ότι πρόκειται για αρχαιολογικό χώρο και εθελοτυφλούν στο άκουσμα της ύπαρξης αυτών.

Εικόνα 7η : Η κληρονομιά που θα αφήσουμε για τις επόμενες γενιές.

Ο Ελικώνας χρειάζεται την φωνή σου για να ακουστεί …

Βάζοντας το ονοματεπώνυμο σου (υπογραφή) στα σχόλια της δημοσίευσης ή στο messenger (μέσεντζερ) θα δείξουμε πως είμαστε ενάντια σε αυτή την καταστροφή …

Θα βοηθήσεις ακόμα περισσότερο αν κοινοποιήσεις…

Μην ξεχάσεις να υπογράψεις βάζοντας το ονοματεπώνυμο σου στα σχόλια.

Μπορείτε να υπογράψετε όλοι όσοι πιστεύετε πως δεν πρέπει να γίνει τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

Τάσος Ηλιάδης


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το