Ο Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων καλεί τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της
Μοιραστείτε το

Ο Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και καλεί τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να μεριμνήσει για τα αδέσποτα του νησιού. Ο ΖΟΜΖ εξηγεί ότι τα αδέσποτα ζώα αποτελούν και αυτά θύματα της σημερινής πανδημίας και ζητά από τον Δήμο να μεριμνήσει άμεσα για τη σίτισή τους, καθώς αυτή την περίοδο τα φιλοζωικά σωματεία έχουν περιορισμένα έσοδα ενώ παράλληλα και τα μέλη τους δεν μπορούν να αναπτύξουν δράσεις για τη στήριξή τους, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση του ΖΟΜΖ αναφέρεται:

Μια εύλογη απορία (!)

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη 9/4/20, ο Πρόεδρος του, κ. Κακολύρης, όταν τέθηκε το θέμα από τη παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, για τη σίτιση και φροντίδα των αδέσποτων, στο γενικότερο πλαίσιο της αντιμετώπισης των προβλημάτων λόγω του Covid -19, εξέφρασε την απορία: τη δουλειά έχουν τα αδέσποτα με τη συζήτηση που γίνεται.

Ας απαντήσουμε εμείς οι εθελοντές ως πολίτες, εργαζόμενοι, φορολογούμενοι, κομμάτι αναπόσπαστο της κοινωνίας, που εδώ και χρόνια προσφέρουμε το έργο μας για αυτά τα ζώα συντροφιάς, όπως τα ονομάζουμε. Ζούνε χωρίς να το έχουν επιλέξει υποσιτισμένα, παραδομένα σε όλες τις καιρικές συνθήκες, δεμένα με αλυσίδες ενός μέτρου, άρρωστα, θύματα βασανισμού, τροχαίου, θύματα της αναλγησίας και της αδιαφορίας. Πλάσματα που ζούνε χιλιάδες χρόνια δίπλα στον άνθρωπο και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον Άνθρωπο.

Ένα πρόβλημα βαθιά κοινωνικό και η επίλυση του, NAI περνάει από τους Δήμους, καθώς είναι υπεύθυνοι για τη περισυλλογή, τη φροντίδα, όπως επίσης χρόνια τώρα βιώνουμε ότι οι Δήμοι αδυνατούν να ανταποκριθούν… H υπoχρηματοδότηση είναι η μία πλευρά, αλλά και αντιμετωπίζεται επίσης με απίστευτη προχειρότητα, όταν πρέπει να ασχοληθούν με αυτό το θέμα.

Η χρονική στιγμή και οι καταστάσεις που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρες για όλους, τα έσοδα των Φιλοζωικών Σωματείων, προέρχονται από υιοθεσίες και αυτή τη περίοδο με την απαγόρευση των μετακινήσεων, δεν είναι πλέον εφικτό. Έσοδα από διοργάνωση εκδηλώσεων λόγω γιορτών επίσης πλέον δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν. Έσοδα από κουμπαράδες σε μαγαζιά και ξενοδοχεία του Νησιού μας επίσης δεν είναι εφικτό να τοποθετηθούν. Καταστήματα εστίασης που τάιζαν αδέσποτα είναι κλειστά βδομάδες και πολλοί από εμάς είμαστε ή σε αναστολή εργασίας ή με αβέβαιο εργασιακό μέλλον.

Με λίγα λόγια η ανάληψη της ευθύνης από το Δήμο, τώρα είναι η στιγμή να πάρει σάρκα και οστά. Ακούσαμε τον κ. Αρετάκη να λέει ότι έχει δρομολογηθεί η προμήθεια τροφής και θα μοιραστεί ανάλογα. Περιμένουμε υπομονετικά… Τα ζώα έχουν τη κακή συνήθεια όπως και οι άνθρωποι να πεινάνε… Τροφή υπάρχει για όλους, ας μη τα αφήσουμε στη μοίρα που εμείς τους καθορίσαμε.

Η αλληλεγγύη που θα επιδείξουμε σε αυτές τις καθοριστικές στιγμές, είναι αυτή που θα καθορίσει το μέλλον μας. Η φιλοζωία δεν είναι ατομική υπόθεση, αφορά Πολίτες αφορά τη κοινωνική συνοχή και τη Παιδεία μας σαν άσκηση λογικής και ηθικής, είναι πράξη Πολιτισμού, αναγκαίου για την ιδία μας την ύπαρξη.

Πηγή : imerazante.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το