Ο Κούκι, ο ανιχνευτής δηλητηριασμένων δολωμάτων
Μοιραστείτε το

Ο Κούκι, ο πάντα-σε-ετοιμότητα ανιχνευτής μας δηλητηριασμένων δολωμάτων, δεν παίρνει ρεπό ούτε λόγω καλοκαιρινών διακοπών!

Αντέχει μακριά από τη θάλασσα αλλά δεν αντέχει καθόλου την (αμείλικτη) θερινή ζέστη του Θεσσαλικού Κάμπου, γι’ αυτό πλέον ξεκινάει τις περιπολίες του πριν την ανατολή του ηλίου. Κάθε εβδομάδα, επισκέπτεται μαζί με τον χειριστή του τις γειτονιές των Ασπροπάρηδων στα Μετέωρα ή τις περιοχές στις οποίες κατά το παρελθόν έχουν καταγραφεί περιστατικά δηλητηρίασης.

Ευτυχώς η, μέχρι στιγμής, φετινή χρονιά στα Μετέωρα ήταν ήσυχη όσον αφορά τα δηλητηριασμένα δολώματα. Ειδικά η άνοιξη, η οποία παραδοσιακά θεωρείται η πιο επικίνδυνη εποχή για δηλητηριάσεις, πέρασε με ελάχιστα, μικρής κλίμακας, περιστατικά δηλητηρίασης, αναπτερώνοντας τις ελπίδες μας για ένα μέλλον χωρίς τη σκιά της μάστιγας των δηλητηριασμένων δολωμάτων.

Όσο εσείς θα απολαμβάνετε τις διακοπές σας και οι Ασπροπάρηδες θα ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για το ταξίδι επιστροφής στην Αφρική, η Ομάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ με τον Κούκι και τον Δημήτρη θα συνεχίζουν τις προληπτικές περιπολίες στην ύπαιθρο, όντας πάντα σε επιφυλακή και σε συνεχή επικοινωνία με τους χρήστες γης της περιοχής, έτοιμοι να επέμβουν άμεσα όταν χρειαστεί.

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το