Ο «Φιλόδημος ΙΙ» μοιράζει χρήματα για τα αδέσποτα. Εμείς, τι κάνουμε;
Μοιραστείτε το

Τροποποιήθηκε, για 3η φορά, η Πρόσκληση Χ του «Φιλόδημου ΙΙ» που έχει ως αντικείμενο την «κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Αυτή τη φορά, η αλλαγή αφορά την Ενότητα 2 «Οικονομικά Στοιχεία της Πρόσκλησης».

Ο συνολικός προϋπολογισμός της αυξήθηκε κατά 10 εκατομμύρια €, συγκεκριμένα από 15.000.000 € που ίσχυε, σε 25.000.000 €.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Πρόσκληση για τα αδέσποτα ζώα εκδόθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, στις 3 Ιουνίου 2019, με συνολικό προϋπολογισμό 20.000.000 €.

Αφορούσε τη χρηματοδότηση των Δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών, για την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και τον εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, καθώς και κάθε άλλης συναφούς δράσης.

Βασικοί στόχοι ήταν η δημιουργία και η βελτίωση των εν λόγω υποδομών, με σκοπό την αδειοδότησή τους και τη νόμιμη λειτουργία τους, καθώς και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους Δήμους στον τομέα της εφαρμογής των προγραμμάτων διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την προστασία αυτών, σε εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

Υπενθυμίζεται, επίσης, πως την 7η Νοεμβρίου 2019, ο Π.Θεοδωρικάκος είχε κόψει 5.000.000 € , μειώνοντας τον συνολικό π/υ της από 20.000.000 € στα 15.000.000 €.

Μπορείτε να δείτε τη νέα Απόφαση του Υπουργείου, που δημοσιεύθηκε την 15η Σεπτεμβρίου και καθόρισε τον π/υ στα 25.000.000 €.

Μπορεί κάποιος, υπεύθυνα, από τον Δήμο να μας ενημερώσει τι έχουν κάνει ένα χρόνο τώρα με τα αδέσποτα, γιατί εμείς βλέπουμε πλήρης αδιαφορία!

Τουλάχιστον ας κάνουν κάτι τώρα, με το συγκέκριμενο πρόγραμμα.

Γ.Α.

Πηγή : imerazante.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το