Πέθανε η Γκλι, η διάσημη «γάτα της Αγίας Σοφίας»
Μοιραστείτε το

Η Γκλι, η διάσημη «γάτα της Αγίας Σοφίας», πέθανε σε ηλικία 16 ετών όπως ανακοινώθηκε στη σελίδα του αιλουροειδούς στο Instagram, το Σάββατο.

Πέθανε από γηρατειά η διάσημη γάτα-μασκότ της Αγίας Σοφίας, Γκλι, σε κτηνιατρική κλινική της Κωνσταντινούπολης. Η 16χρονη Γκλι δεχόταν τις φροντίδες των κτηνιάτρων, ωστόσο τελικά δεν τα κατάφερε.

«Λυπάμαι που χάσαμε τη Γκλι. Η γάτα της Αγίας Σοφίας Γκλι, που νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική από τις 24 Σεπτεμβρίου, δυστυχώς, πέθανε από γηρατειά. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Γκλι» έγραψε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γιερλικάγια στον λογαριασμό του στο Twitter.

Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Sabah, η Γκλι ήταν διάσημη σε όλο τον κόσμο, με πάνω από 113.000 ακολούθους στο Instagram.

Με τα λαμπερά πράσινα μάτια της, η Γκλι ήταν το αγαπημένο θέαμα για πολλούς από τους επισκέπτες της Αγίας Σοφίας συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος την είχε χαϊδέψει κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού το 2009.

Μετά από την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί στις αρχές του χρόνου, οι τουρκικές Αρχές είχαν σπεύσει να διαβεβαιώσουν την κοινή γνώμη ότι η Αγία Σοφία θα παρέμενε το σπίτι της χαριτωμένης γάτας.

Πηγή : sputniknews.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το