Παγίδες για τις αδέσποτες γάτες σε δέντρα της Δελφών
Μοιραστείτε το

Παγίδες για τις αδέσποτες γάτες σε δέντρα της Δελφών – Πετούσαν χλωρίνη σε συνεργείο του Δήμου για να μην τις ξηλώσουν.

Μεταλλικές κατασκευές-παγίδες τοποθετήθηκαν από αγνώστους σε δέντρα επί της οδού Δελφών ώστε να εμποδίζουν τις γάτες να ανεβαίνουν σε αυτά.

Οι παγίδες αποτελούνται από στέφανα με μακριές μεταλλικές βελόνες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό ή ακόμη και τον θάνατο των οικόσιτων ζώων.

Μετά από επικοινωνία του Ράδιο Θεσσαλονίκη με την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο για θέματα αδέσποτων ζώων Μαρία Αρβανιτίδου, οι παγίδες απομακρύνθηκαν άμεσα.

Όπως δήλωσε η κα Αρβανιτίδου «δεν έχουν παρατηρηθεί σε δένδρα άλλες τέτοιες παγίδες, τουλάχιστον δεν έχει πέσει κάτι στην αντίληψη της υπηρεσίας του Δήμου που είναι υπεύθυνη για τα κλαδέματα. Υπάρχουν όμως περιστατικά με παγίδες για γάτες φτιαγμένες με σύρματα σε πρασιές πολυκατοικιών. Έχουν γίνει και σχετικές καταγγελίες στην Αστυνομία».

Πρόσθεσε ακόμη, πως οι συγκεκριμένες κατασκευές μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό στις αδέσποτες γάτες που θα προσπαθήσουν να σκαρφαλώσουν στα δέντρα, ενώ το πιο πιθανό είναι να χάσουν κάποιο μάτι.

Αίσθηση προκαλούν όσα δήλωσε στο ΡΘ η κα Αρβανιτίδου σχετικά με ενοίκους της πολυκατοικίας που βρίσκεται στο σημείο. «Στο παρελθόν η υπηρεσία του Δήμου που βρισκόταν ήταν εκεί για κλαδέματα, είχε προσπαθήσει να ξηλώσει τις παγίδες. Από κάποιο μπαλκόνι (δεν κατάλαβαν από πού) άρχισαν να τους πετάνε διάφορα αντικείμενα ακόμη και… χλωρίνη! Μετά από λίγη ώρα, όπως οι ίδιοι μου είπαν δέχτηκαν τηλεφώνημα από την υπηρεσία να αφήσουν τις παγίδες στη θέση τους και να φύγουν, όπως και έγινε».

Η κα. Αρβανιτίδου ανέφερε επίσης ότι η πράξη αυτή θεωρείται κακοποίηση ζώου και μπορεί να βεβαιωθεί πρόστιμο μέχρι 5.000 ευρώ και μέχρι 2 χρόνια φυλάκιση.

Θα πρέπει να υπάρξει η σχετική καταγγελία στην Αστυνομία και να σχηματιστεί δικογραφία.

Πηγή : rthess.gr

Ευχαριστώ πολύ την δημοσιογράφο του Ράδιο Θεσσαλονίκη κα Ζαφειρίου που μου γνωστοποίησε την ύπαρξη αυτών των παγίδων και την Υπηρεσία της Διεύθυνσης Πρασίνου για την άμεση απομάκρυνσή τους.

Οποιοσδήποτε αντιληφθεί κάτι παρόμοιο παρακαλώ να με ενημερώσει άμεσα.

Μαρία Αρβανιτίδου – Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δ. Θεσσαλονίκης

Facebook


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το