Παγκόσμια Ημέρα Σταχτάρας
Μοιραστείτε το

Αν και για μας κάθε μέρα είναι ένας αγώνας για τη διατήρηση της ελληνικής πανίδας μάλλον δεν θα ξέρετε ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σταχτάρας και σίγουρα πολλοί δεν θα γνωρίζετε καν αυτά τα είδη πουλιών!

Πολύ ιδιαίτερα πουλιά που κάθε έτος επισκέπτονται τον τόπο μας.

Φέτος μάλιστα το Πράσινο Ταμείο ενέκρινε την πρόταση που υποβάλαμε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Περιβαλλοντικές Δράσεις 2019, για την Περίθαλψη και επανένταξη σταχταρών (Apus sp.), δημιουργία δικτύου κτηρίων φιλικών στις σταχτάρες και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο τη διατήρηση του πληθυσμού τους.

Μέσα από τις δράσεις αυτού του έργου ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο μέλλον για αυτά τα πουλιά.

Η Σταχτάρα στις φωτογραφίες βρέθηκε εγκλωβισμένη σε ασανσέρ και με λερωμένο φτέρωμα από γράσο. Πιθανόν να έχει φωλιά μέσα στο κτίριο και στην προσπάθειά της να μπει, να παγιδεύτηκε εκεί.

Ο καθαρισμός του φτερώματός της ήταν δύσκολος και απαιτούσε να αφιερώσουμε σε αυτό πολύ χρόνο. Με πολλή φροντίδα λοιπόν και επιμονή καθαρίσαμε ξανά και ξανά ένα ένα τα φτεράκια της.

Χρειάστηκε λίγες μέρες να καθαριστεί πλήρως και έτσι να αφεθεί ελεύθερη να γυρίσει στη φωλιά της.

Δράση για την Άγρια Ζωή/Action for wildlife


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το