Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές καθάρισαν την πλατεία Ναυαρίνου
Μοιραστείτε το

Οι αθλητές όργωσαν τον άξονα της Δημητρίου Γούναρη με μια σακούλα ανά χείρας, μαζεύοντας σκουπίδια ενώ παράλληλα μοίρασαν φυτά στους περαστικούς.

Πρώην αντίπαλοι των γηπέδων ένωσαν σήμερα τις δυνάμεις τους για έναν πολύ καλό σκοπό. Ο λόγος για τους βετεράνους ποδοσφαιριστές του Άρη, του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου Θεσσαλονίκης και το πρωί του Σαββάτου όργωσαν τον άξονα της Δημητρίου Γούναρη με μια σακούλα ανά χείρας, μαζεύοντας σκουπίδια ενώ παράλληλα μοίρασαν φυτά στους περαστικούς στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Όπως άλλωστε δήλωσαν και οι ίδιοι, στην ουσία δεν είχαν ποτέ έχθρα μεταξύ τους και συγκινημένοι τόνισαν πως οι καλές φιλίες δεν φθίνουν ποτέ. Οπλισμένοι με γάντια, μάσκες και ένα πλατύ χαμόγελο ανέλαβαν να καθαρίσουν τον άξονα της οδού και να μιλήσουν στους πολίτες για την ανάγκη της ανακύκλωσης. Ωστόσο, τους περίμενε μάλλον μια ευχάριστη έκπληξη καθώς σε όλη τη διάρκεια της δράσης βρέθηκαν… δύο σκουπίδια μιας και συνεργεία του δήμου είχαν περάσει το προηγούμενο διάστημα από εκεί.

Αμέσως μετά τη δράση, πιεστικό μηχάνημα έπλυνε πεζοδρόμια και παγκάκια. Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές δεν έμειναν όμως με σταυρωμένα χέρια καθώς μοίρασαν στον κόσμο γλαστράκια, ενώ έδωσαν και συμβουλές για την φροντίδα τους. Ιδιαίτερα χαρούμενος για την εν λόγω δράση δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας που συνόδευσε τους βετεράνους αθλητές σε όλο το κυνήγι σκουπιδιών. «Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος χθες και σήμερα στον δήμο μας εννέα παράλληλες δράσεις καθαρισμού και ευαισθητοποίησης για περιβαλλοντικά θέματα. Είναι πολύ σημαντικό για μας ο κάθε πολίτης να αγκαλιάσει τη λογική του “αγαπώ το περιβάλλον” και να ζει οικολογικά», είπε σε δηλώσεις του ο κ. Ζέρβας.

«Είμαστε σε ένα πολύ αγαπημένο σημείο με πολύ αγαπημένους πολίτες, βετεράνους αθλητές των ομάδων μας, του Άρη, Ηρακλή και ΠΑΟΚ που συμβάλλουν στην επέδωση αυτής της λογικής. Γιατί το περιβάλλον μας επιστρέφει ότι του δίνουμε εμείς. Εύχομαι οι συμπολίτες μας να σκέφτονται και να ζουν όπως αυτοί οι άξιοι αθλητές που δίνουν σήμερα αυτό το παράδειγμα», κατέληξε.

Η συνύπαρξη δήμου και βετεράνων όλων των ομάδων σημαίνει ότι όλη η πόλη είναι μια ομάδα, τόνισε ο Σωκράτης Δημητριάδης ενώ από την πλευρά του ο Πέτρος Λεκάκης επισήμανε ότι σήμερα θα καθαριστούν από εθελοντές επτά σημεία της πόλης, δίνοντας καθολικό μήνυμα για ένα καθαρό περιβάλλον.

Πέραν του άξονα της Γούναρη δράσεις οργανώθηκαν στο πάρκο του Γ΄ Σώματος Στρατού (Ανθοκομική-Λεωφόρος Στρατού), στο Πάρκο Εθνών (Λαγκαδά 24), στον Πύργο Τριγωνίου, στο πάρκο του Πολιτιστικού Κέντρου της Τούμπας, στο πάρκο της Νέας Ελβετίας, στο πάρκο Γενναδίου στην Τριανδρία, στη νέα παραλία και στους Κήπους του Πασά. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών προσφέρθηκαν στους διερχόμενους πολίτες 2.000 φυτά, τα οποία προέρχονται από τα φυτώρια του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πηγή : voria.gr


Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή έγιναν μία ομάδα και καθάρισαν εθελοντικά τμήμα της οδού Δημητρίου Γούναρη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Φόρεσαν τα γάντια τους και περπάτησαν στην πλατεία Ναυαρίνου μαζεύοντας σκουπίδια. Πρόκειται για μία δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού, Πέτρος Λεκάκης.

«Εύχομαι το μήνυμα που στέλνουν σήμερα οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές να περάσει σε όλους τους Θεσσαλονικείς, ότι για την πόλη μας πρέπει να φροντίζει ο καθένας μας» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ των βετεράνων που συμμετείχαν στην εθελοντική δράση ήταν οι: Κώστας Ορφανός, Νέτο Γκουερίνο, Κώστας Μαλιούφας, Γιάννης Βένος, Γιώργος Φοιρός, Κώστας Αϊδινίου και Λάκης Παπαϊωάννου.

Αφού απομακρύνθηκαν τα σκουπίδια από την πλατεία, έπιασαν δουλειά τα πλυστικά της υπηρεσίας καθαριότητας και απολύμαναν τον κοινόχρηστο χώρο. Μετά την απολύμανση της πλατείας ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης διένειμε γλαστράκια σε περαστικούς.

Πηγή : thestival.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το