Παράνομο εκτροφείο ζώων στον Ασπρόπυργο
Μοιραστείτε το

Μετά από διακριτική παρακολούθηση και πληροφορίες για παράνομο εκτροφείο ζώων, συνελήφθη μια γυναίκα στις 29/9/2020, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας αστυνομικοί του Α.Τ. Ασπροπύργου. Η άμεση επέμβαση της αστυνομίας του Ασπροπύργου είχε ως αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί και να λάβει τέλος η παράνομη αυτή δραστηριότητα. Ύστερα από την παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα κατασχέθηκαν μετά από καταγραφή 9 γάτες ράτσας Σιάμ και Περσίας και 8 σκυλιά Μαλτέζ, Τσιουάουα και Πιτ Μπουλ, στο σύνολο17 ζώα! Τα εν λόγω ζώα δεν φέρανε ηλεκτρονική σήμανση (microchip).

Τα ζώα και ειδικότερα τα σκυλιά ήταν σε άθλια κατάσταση όπως και ο χώρος που διέμεναν, όπου επιπρόσθετα δεν υπήρχε ρεύμα. Η καταγραφή έγινε σε συνεργασία με τον δήμο Ασπροπύργου και τη φιλοζωική οργάνωση ANIMAID ANIMAL RESCUE όπου και έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές.

Στην συλληφθείσα βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 8.000 ευρώ και στην δίκη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/10/2020 χρεώθηκε με 5.000 ευρώ 24μήνες με 3ετή αναστολή. Επιβεβαιωμένες πηγές μας ενημέρωσαν πως την εν λόγω κυρία προσπαθούσαν να την πιάσουν πάνω από 8 χρόνια. Τα ζώα αποδόθηκαν στην φιλοζωική ANIMAID.

Η κα Ακριβή Τσούτσου, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Animaid Animal Rescue, μας εξέφρασε την ανακούφισή της για το τέλος του μαρτυρίου του εγκλεισμού των 17 αυτών ψυχών σε απάνθρωπες συνθήκες, όπου το φως της μέρας δεν είχαν αντικρίσει. Επιπρόσθετα επισημαίνει πως όσο αγοράζει ο κόσμος ζώα από παράνομους εκτροφείς, τις γέννες της πίσω αυλής, άλλο τόσο θα ανθεί το παράνομο εμπόριο και θα ταλαιπωρούνται αθώα πλάσματα, ενώ παράλληλα οι δρόμοι και τα κλουβιά των καταφυγίων/κυνοκομείων θα γεμίζουν συνεχώς με αδέσποτες ψυχές όπου όλοι εμείς οι εθελοντές θα προσπαθούμε να βρούμε μία δεύτερη ευκαιρία για αυτά.

Ας βάλουμε ένα τέλος σε αυτό!

Πηγή : kourdistoportocali.com


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το