Παράνομο Παζάρι Σχιστού
Μοιραστείτε το

Έγινε κατάσχεση 300 άγριων πουλιών που διακινούσαν λαθρέμποροι

Το Σχιστό είναι γνωστό για την παράνομη διακίνησης ζώων. Αποτελεί το μεγαλύτερο στέκι παράνομης αγοραπωλησίας ζώντων θηλαστικών και πουλιών στην Αττική. Εδώ και 30 χρόνια κάθε, κάθε Κυριακή, στο Σχιστό πωλούνται εκατοντάδες άγρια ωδικά πουλιά.

Εκεί αντίκριζε κανείς εικόνες φρίκης, καθώς δεκάδες ζώα παρέμεναν για ώρες στοιβαγμένα μέσα σε άθλια κλουβιά χωρίς τροφή και νερό, μέχρι να βρεθεί ο αγοραστής τους και κάποια δεν άντεχαν. εκατοντάδες άγρια ωδικά πουλιά.

Πολλές φορές έχουν γίνει κατασχέσεις από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή. Οι φιλοζωικές οργανώσεις εδώ και χρόνια φωνάζουν και ζητούν να κλείσει αυτό, το οποίο ξαναλέμε είναι παράνομο.

Αυτές τις μέρες, όπως διαβάζουμε στη σελίδα της ΑΝΙΜΑ (Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής), εμφανίστηκαν πάλι κάποιο λαθρέμποροι. Ευτυχώς για λίγο καθώς το δασαρχείο Αιγάλεω και Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή κατέσχεσαν 300 άγρια πουλάκια, τα οποία και μετέφεραν στην ΑΝΙΜΑ για έλεγχο και απελευθέρωση. Ανάμεσά τους σπίνοι, καρδερίνες, λούγαρα. σκαρθάκια, φλώροι, φανέτα, δεντοσταρήθρες, ελατοπαπαδίτσες, μαυροσκούφηδες και ένας κοκκινολαίμης.

Πηγή : petpet.news


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το