Παραβίαση του χώρου μας και κλοπή δυο ζώων
Μοιραστείτε το

Λίγες μέρες πρίν είδαμε μια ανάρτηση αναζήτησης λύσης για το σκυλί (φυλής Κόλευ) μιας οικογένειας που αναχωρεί για το εξωτερικό. Στην ανάρτηση αναφερόταν πως το ζώο κινδύνευε να βρεθεί στον δρόμο.

Θελήσαμε να το αναλάβουμε και έτσι κι έγινε.

Όταν όμως ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη και δεύτερου ημίαιμου σκυλιού αναλάβαμε και αυτό, το οποίο όπως οι ίδιοι είπαν στην κυρία Καίτη Δημοπούλου της Φιλοζωικής ομάδας Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη, θα το άφηναν για ευθανασία λόγω νεφρικής ανεπάρκειας.

Αναλάβαμε και τα δύο λοιπόν χωρίς να έχουμε απολύτως καμιά απαίτηση από την οικογένεια.

Έγιναν άμεσα εξετάσεις στα σκυλιά και διαπιστώθηκε πως και τα δύο έχουν καλαζάρ και ερλίχια. Θα προχωρούσαμε φυσικά και άμεσα σε θεραπεία και περαιτέρω εξετάσεις.

Η οικογένεια επικοινώνησε μαζί μας και ζήτησε πίσω (μόνο) το Κόλευ, ισχυριζόμενοι ότι εν τω μεταξύ βρήκαν άλλη λύση.

Τους ενημερώσαμε πως το ζώο χρήζει θεραπείας και πως εάν το ήθελαν πίσω θα έπρεπε να την αναλάβουν καθώς και την τοποθέτηση microchip όπως ορίζει ο νόμος και δεν είχαν φροντίσει να κάνουν στο παρελθόν.

Μας αμφισβήτησαν και αρνήθηκαν να κάνουν τα δέοντα.

Και εμείς αρνηθήκαμε να επιστρέψουμε το ζώο, εφόσον αυτό κινδύνευε είτε να αρρωστήσει βαρύτερα, είτε όντως τελικά να βρεθεί στον δρόμο.

Υπήρξαν οχλήσεις εκ μέρους τους, έως που χτές το βράδυ κάποιος/οι έκοψαν την περίφραξη του καταφυγίου και απήγαγαν και τα δύο αυτά ζώα, θέτοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο και τρίτο ζώο που μοιραζόταν τον χώρο και ευτυχώς δεν έφυγε παρόλο που μπορούσε.

Σήμερα ενημερώθηκε η αστυνομία και κατατέθηκε μήνυση με όλα τα γνωστά σε μας στοιχεία.

Θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία αυτών των δύο ζώων αλλά και των υπολοίπων του καταφυγίου μας.

Αυτή είναι η υποχρέωση μας!

Εάν γνωρίζετε κάτι παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο kazshelter@gmail.com

KAZ Shelter For Stray Animals – Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το