Παρεμβαση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας άσκησε ο φιλοζωικός σύλλογος Αδεσποτολόγιο για την τραγωδία των ζώων στο Ελληνικό .
Μοιραστείτε το

Δελτίο Τύπου

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των φιλόζωων εθελοντών που πασχίζουν εδώ και μήνες να απομακρύνουν τα αδέσποτα ζώα που διαβιούν στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, το θρίλερ της διάσωσης των ζώων συνεχίζεται. Παραμένουν στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού και ενώ έχουν αρχίσει οι κατεδαφίσεις κτιρίων, περίπου 40 ενήλικες γάτες και περίπου 15 μωρά γατάκια. Η πρόσβαση των εθελοντών στον χώρο για σίτιση και περισυλλογή έχει απαγορευτεί πλέον.

Σήμερα 3-4-2020 το φιλοζωικό σωματείο «Αδεσποτολόγιο» κατέθεσε αίτημα προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ιωαννίδη όπου ζητά τις ενέργειές της Εισαγγελίας ώστε να επιτραπεί η είσοδος των εθελοντών με ομαλό και ασφαλή τρόπο, να συνεχίσει η περισυλλογή των ζώων στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του Δήμου Ελληνικού και Αργυρούπολης και σε συνεργασία με εθελοντές έμπειρους στην περισυλλογή γατών όπως επίσης να εξασφαλιστεί από τον αρμόδιο Δήμο η μετέπειτα φιλοξενία τους ή επανατοποθέτησή τους σε κατάλληλα και ασφαλή μέρη αν δεν υιοθετηθούν. Σε περίπτωση που υπάρξει αδιαφορία από πλευράς των εμπλεκομένων φορέων ή και εμποδιστεί η διάσωση των ζώων, ζητάμε να κινηθούν όλες οι εκ τους νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η εκπρόσωπός του σωματείου μας Βασιλική Χρήστου είχε σύντομη συζήτηση με τον κ. Προϊστάμενο κατά την διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε και για την ιδιαιτερότητα της κατάστασης καθώς πρόκειται για αδέσποτα ζώα σε ιδιόκτητο πλέον χώρο, με αποτέλεσμα να βλέπουμε να εξελίσσεται «ένα μπαλάκι ευθυνών». Ο κ. Ιωαννίδης δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς .

Ευελπιστούμε ότι τα ζώα θα βοηθηθούν άμεσα καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

H πρόεδρος του Αδεσποτολογίου
Ακριβή Κατηφόρη

Πανελλαδική Φιλοζωϊκή Περιβαλοντικη Ομοσπονδια


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το