Περιπολίες για να βρουν τον δολοφόνο σκύλων στην Αμαλιάδα!
Μοιραστείτε το

«Ξαναχτύπησε» τις προηγούμενες μέρες ο άγνωστος που ρίχνει φόλες και σε αυλές σπιτιών, με αποτέλεσμα να βρίσκουν φρικτό θάνατο από ισχυρό δηλητήριο δεσποζόμενα σκυλιά. Τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα και μάλιστα σε διάφορες περιοχές της Αμαλιάδας– και όχι μόνο σε κάποια συγκεκριμένη γειτονιά – εντείνει την ανησυχία των ιδιοκτητών ζώων, αφού η εγκληματική αυτή δράση καταδεικνύει την κατάσταση του δράστη και την επιθυμία του να θανατώνει τα άτυχα τετράποδα.

Η Φιλοζωική Ένωση «Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας» ξεκινά περιπολίες σε όλη την Αμαλιάδα και την ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό του αγνώστου δράστη και την αποτροπή νέων θανατώσεων!

Αυτή τη φορά φρικτό θάνατο ένα δεσποζόμενο σκυλί στην περιοχή των παλιών εργατικών κατοικιών Αμαλιάδας. Παρά την μεταφορά του από τον ιδιοκτήτη σε κτηνίατρο, το άτυχο σκυλί δεν κατάφερε να επιζήσει από το ισχυρό δηλητήριο.

Η Φιλοζωική Ένωση εφιστά την προσοχή των κατοίκων που έχουν ζώα, να ερευνούν καθημερινά τις αυλές τους, μήπως και ο άγνωστος δράστης έχει ρίξει φόλες σε κάποιο σημείο.

Καταγγείλτε την δηλητηρίαση – κακοποίηση ζώου

Ερωτηθής από την εφ. «Πατρίς» η κα Άρτεμις Δημητροπούλου ψυχολόγος και εκπρόσωπος της Φιλοζωικής Ένωσης «Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας», η οποία έλαβε και την πρωτοβουλία των περιπολιών μαζί με τα μέλη επεσήμανε χαρακτηριστικά:

«Σαν ψυχολόγος , θα πω συνοπτικά τα εξής : Η κακοποίηση και δηλητηρίαση ζώου συνδέεται άμεσα και προειδοποιεί για κακοποίηση ανθρώπου. Το 75% ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί για βιασμό η κακοποίησή γυναίκας ,έχουν διαπράξει κατά το παρελθόν τους κακοποίηση σε ζώο.

Επίσης δολοφόνοι που βρίσκονται ήδη στη φυλακή, έχει αποδεχτεί από έρευνες ότι έχουν διαπράξει έγκλημα και σε ζώο πολλάκις. Αυτό αποδεικνύει ότι οι δράστες είναι επικίνδυνοι τόσο για τα ζώα όσο και για τον άνθρωπο (κινδυνεύουν και τα παιδιά σας).

Οι άνθρωποι αυτοί, είναι άτομα χαμηλού κοινωνικού επιπέδου, αντικοινωνικοί, με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Μόνο καταφεύγοντας στη βία νιώθουν ικανοποίηση και αυτοεκτίμηση. Είναι εντελώς διαταραγμένοι, με στρεβλωμένες πεποιθήσεις. Η δηλητηρίαση ζώου αποτελεί ποινικό αδίκημα, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Νόμου 4235/2014 και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης 5 ετών και πρόστιμο έως και 30.000€. Η ομάδα μας λοιπόν ξεκινά με όλα τα μέλη της άμεσα περιπολίες προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.

Οι περιπολίες θα γίνονται σε διάφορες περιοχές της Αμαλιάδας (και γύρω) όλο το 24ωρο. Παρακαλούμε όποιος έχει στοιχεία ή γνωρίζει ή έχει ακούσει απειλές κατά ζώου (δεσποζόμενου ή αδέσποτου) να μας το αναφέρει άμεσα . Θα τηρηθεί πλήρη εχεμύθεια.

Επίσης όποιος επιθυμεί να βοηθήσει στη δράση μας αυτή ή και σε άλλες να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω Facebook η τηλεφωνικά στο 6973209324 (και ώρες 10-2 το μεσημέρι). Καταγγείλτε τη δηλητηρίαση και κακοποίηση ζώου. Γίνετε η φωνή τους».

Πηγή : patrisnews.com


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το