Περσέας: Η πρώτη γάτα με τεχνητά πόδια
Μοιραστείτε το

Ένας υπέροχος γατούλης, ο Περσέας γίνεται ο πιονέρος στην υπόθεση ‘τεχνητά μέλη’ στην Ελλάδα. Θα σας πω εν συντομία την ιστορία του: O Περσέας μας βρέθηκε στις 13 Μαϊου χτυπημένος με τα τρία από τα τέσσερα ποδαράκια του σακατεμένα.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας (να τους στείλω πολλά φιλιά και θερμές ευχαριστίες για το καλό που κάνουν) περιμάζεψε το γλυκούλι γατάκι και αντί να τον παρατήσει μια και ήταν σε άσχημη κατάσταση έστησε στο Facebook μια σελίδα με τίτλο “Γίνε τα πόδια του Περσέα” ζητώντας οικονομική στήριξη από τον κόσμο και έβαλε μπρος ένα σχέδιο σωτηρίας του λαχταριστού Περσέα.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος συνεργάστηκε με την επιστημονική ομάδα bio3Dvet που σχεδίασαν τα τεχνητά εμφυτεύματα για τον Περσέα αλλά ανέλαβαν και τον σχεδιασμό και την κατασκευή των εξωπροσθετικών (πατουσάκια) με τεχνολογία 3D printing καθώς και τον σχεδιασμό του χειρουργικού πλάνου. Εν τω μεταξύ ο Περσέας παρέμεινε στην κτηνιατρική κλινική Λάρισας όπου απολάμβανε αξιοζήλευτη φροντίδα όπως μπορείτε να δείτε στο video ακριβώς από κάτω:

Για να φτάσουμε στις 26 Οκτωβρίου οπότε και έγινε με επιτυχία η επέμβαση από την Κτηνίατρο Σοφία Ζώη και την ομάδα bio3Dvet και τοποθετήθηκαν μοσχεύματα στα πίσω πόδια του Περσέα. Στις 17 του Νοέμβρη αυτή η τυχερή/άτυχη ψυχούλα έκανε τα πρώτα του βήματα με τα τεχνητά του μέλη.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να προσθέσω ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας κάνει έκκληση για παραπάνω υποστήριξη, γιατί ακόμη ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι η γατούλα να περπατάει κανονικά και να μπορεί να φύγει από την κλινική που φιλοξενείται 6 μήνες τώρα. Επισυνάπτω το μήνυμά τους:

Παρακαλούμε συνεχίστε να καταθέτετε χρήματα στο λογαριασμό του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας , γιατί ακόμη έχουμε πολύ δρόμο και έξοδα μέχρι να μπορέσει να περπατήσει κανονικά και να φύγει από την κλινική όπου φιλοξενείται 6 μήνες τώρα!

Eurobank BIC ERBKGRAA
0026-0740-18-0101830486
GR 8602607400000180101830486

PayPal: f.a.welfair@gmail.com

Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας

Η τεχνολογία τεχνητών μέσων έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη και εξέλιξη σε άλλες χώρες και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ. Θα ξεχάσω που καθόμουν με τις ώρες μαζί με τον πατέρα και βλέπαμε την σειρά The Bionic Vet με τις ώρες; Μεγάλη η χαρά που τώρα αυτά αρχίζουν να συμβαίνουν και στην Ελλάδα.

Πηγή : tsitsosthecat.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το