Πιλοτική δράση προστασίας των κτηνοτροφικών ζώων από επιθέσεις θηρευτών
Μοιραστείτε το

Μετά την περιοχή των Μετεώρων, ήρθε και η σειρά των κτηνοτροφικών μονάδων της Ηπείρου για την τοποθέτηση συμπεριφορικών φραχτών (fladry), ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα τοποθετήθηκαν φώτα εκφοβισμού (Foxlights), τα οποία είναι ειδικά φώτα που τοποθετούνται γύρω από τα μαντριά.

Σκοπός αυτής της πιλοτικής δράσης, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE «ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη», είναι η προστασία των κτηνοτροφικών ζώων από επιθέσεις θηρευτών, όπως ο λύκος, και η υποστήριξη της παραδοσιακής κτηνοτροφίας σε περιοχές που απαντά ο κρισίμως απειλούμενος με εξαφάνιση γύπας Ασπροπάρης (τοπικά γνωστός ως Κουκάλογο).

Η πιλοτική εφαρμογή αυτών των μεθόδων γίνεται σε επιλεγμένες κτηνοτροφικές μονάδες των μελών του Δικτύου Ενάντια στα Δηλητηριασμένα Δολώματα, που έχει δημιουργηθεί από την ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία, και αποτελείται από τοπικούς χρήστες γης (π.χ. κτηνοτρόφοι), λειτουργώντας ως η καλύτερη ασπίδα προστασίας για την κύρια απειλή που αντιμετωπίζει ο Ασπροπάρης, όπως και όλοι οι γύπες: τα δηλητηριασμένα δολώματα.

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το