Πράξεις αποτρόπαιες και καταδικαστέες η βαρβαρότητα και κάθε ενέργεια κακοποίησης και θανάτωσης ζώων
Μοιραστείτε το

Ο δήμος Πέλλας ανταποκρινόμενος στις υποχρεώσεις του εφαρμόζει πρόγραμμα διαχείρισης- περίθαλψης αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Για την επίβλεψη και τη φροντίδα των τετράποδων συνεργάζεται άψογα με τους Φιλοζωικούς Συλλόγους, έχει συνάψει συνεργασία με κτηνιάτρους της περιοχής, ενώ στο έργο του συνδράμουν εθελοντές φιλόζωοι πολίτες. Έχει τοποθετήσει ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα σε διάφορα σημεία του δήμου καθώς και ενημερωτικές πινακίδες.

Ο δήμος Πέλλας σύμφωνα με τα επίσημα δημοσιοποιημένα στοιχεία του ΥΠΑΑΤ, είναι ο 2ος επαρχιακός δήμος πανελλαδικά σε δαπάνες για ζωοτροφές, στειρώσεις, τσιπαρίσματα, αποπαρασιτώσεις και εμβολιασμούς .

Παράλληλα, επεκτείνεται σύντομα το υπάρχον καταφύγιο προκειμένου να δημιουργηθεί ένας αξιοπρεπής χώρος προσωρινής διαμονής όλων των αδέσποτων ζώων. Στόχος μας είναι αφενός η καταγραφή και η σταδιακή μείωση των αδέσποτων πληθυσμών και αφετέρου η ευζωία τους.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν φιλική σχέση με τα ζώα. Η βαρβαρότητα και κάθε ενέργεια κακοποίησης και θανάτωσης ζώων είναι πράξεις αποτρόπαιες και καταδικαστέες και δεν ταιριάζουν ούτε με τη συλλογική προσπάθεια, ούτε με την ευαισθησία των πολιτών του δήμου μας. Το πρόβλημα της αύξησης του αριθμού αδέσποτων δεν λύνεται με δηλητηριάσεις, αλλά με τη συνεργασία όλων μας.

Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα δείχνει τον πολιτισμό και την παιδεία της κοινωνίας μας.

Επίσης, σας γνωστοποιούμε ότι το αστυνομικό τμήμα αυτεπαγγέλτως θα πράξει τα νόμιμα.

Πηγή : pellatora.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το