Πρέβεζα : Yπογραφή σύμβασης συνεργάτη για περισυλλογή των αδέσποτων
Μοιραστείτε το

Την Τρίτη 19 Μαΐου στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”Στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος του Χρήστου Τσούτση στο στούντιο της εκπομπής ήταν ο κ. Γρηγόρης Κουμπής.

Ο Γρηγόρης Κουμπής είναι Δημοτικός Σύμβουλος Πρέβεζας με την παράταξη του Δημάρχου κ. Γεωργάκου, αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πρέβεζας για θέματα αδέσποτων ζώων και της εύρυθμης λειτουργίας του καταφυγίου ζώων καθώς και για θέματα εποπτείας και συντονισμού για την Αγροτική Ανάπτυξη στον Δήμο.
Επίσης είναι Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας.
Εργάζεται ως γεωπόνος για αρκετά χρόνια στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και είναι πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου&Νήσων( Γεωτεχνικό Επιμελητήριο.).

Συζητήσαμε αναλυτικά μαζί του για για το κρίσιμο θέμα των αδέσποτων ζώων στην πόλη μας, τις πρωτοβουλίες αλλά και τις ευθύνες του Δήμου στην κατεύθυνση επίλυσης του θέματος αλλά και την επόμενη ημέρα σχετικά με την ανέγερση του νέου καταφυγίου.

Επίσης κουβεντιάσαμε αναλυτικά και για θέματα του του Λιμενικού Ταμείου, όπως τα έργα στο εμπορικό λιμάνι, τα μέτρα στήριξης των καταστημάτων εστίασης στην παραλία και τέλος το προχώρημα του έργου με τα κρηπιδώματα στο παραλιακό μέτωπο.

” Πλησιάζουμε να κλείσουμε ένα έτος ως νέα Δημοτική αρχή… είναι νωρίς ακόμα.. Γίνονται προσπάθειες , έχουμε καταφέρει πράγματα…σε άλλα είμαστε ακόμα πίσω..”

” Είναι φανερή η προσπάθεια μας και αναγνωρίζεται από όλους…” ” Θα είμαστε εδώ για τέσσερα χρόνια και έχουμε πολύ χρόνο να πετύχουμε πράγματα.. Είμαστε νέοι άνθρωποι με όρεξη… Βασικό είναι να ακούμε τους πολίτες..”

Για τα αδέσποτα:

” Αν ήταν διαχειρίσιμο το πρόβλημα με τα αδέσποτα γιατί το αντιμετωπίζουν ακόμα και σήμερα και άλλοι οι Δήμοι της χώρας; Το πρόβλημα αυτό λοιπόν με τα αδέσποτα αφορά την πλειοψηφία των δήμων της χώρας..”

” Δεν έχουμε ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα,…οι νόμοι του 12′ και του 14′ έχουν αρκετά κενά σημεία..”

” Η κεντρική κυβέρνηση νομοθετεί χωρίς να λαμβάνει υπόψιν της την τοπική αυτοδιοίκηση..” ” Δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό για τα αδέσποτα ζώα…”

” Δεν υπάρχει σε κανένα Δήμο εκπαιδευτής σκύλου..” ” Να μας βοηθήσει και εμάς ως παράδειγμα και να το ακολουθήσουμε..”

” Δεν γίνεται εκπαίδευση των συμπολιτών μας ακόμα και όταν οι δήμοι προχωρούν προγράμματα υιοθεσιών , για το πως πρέπει να συμπεριφερθούν στα αδέσποτα.. Έχει λοιπόν ευθύνες το κεντρικό κράτος και είμαστε ως τοπική αυτοδιοίκηση αρκετά πίσω..”

” Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάει βάση των νόμων 12′-14′. Δεν γίνεται διαφορετικά…”

” Ο νόμος λέει ξεκάθαρα ότι όταν υπάρχει ένα ζώο γίνεται η περισυλλογή, τσιπάρεται., στειρώνεται.., αν το ζώο είναι επικίνδυνο μετά πηγαίνει στην 5μελή επιτροπή η οποία το παρακολουθεί αν όχι γυρίζει στο φυσικό του περιβάλλον. ”

” Υπάρχουν βέβαια κάποιες εξαιρέσεις στο νόμο…”

” Μέχρι τώρα η 5μελής επιτροπή βάση καταγγελιών και αναφορών που είχε από τους πολίτες έπαιρνε αποφάσεις…” ” Οι περισσότερες αποφάσεις ήταν ομόφωνες..”

” Υπήρχε ένα θέμα στην περισυλλογή των ζώων , διαχρονικό πρόβλημα του Δήμου μας..” ” Βάλαμε συγκεκριμένα χρήματα πλέον στον προϋπολογισμό για να υπογράψουμε σύμβαση μ’ ένα συγκεκριμένο συνεργάτη που θα μας βοηθήσει στην περισυλλογή..”

” Ο άνθρωπος αυτός θα είναι σαν εκπαιδευτής σκύλου.., θα βοηθήσει στην διαχείριση αλλά και στην περισυλλογή και θα εκπαιδεύσει παράλληλα και το προσωπικό του Δήμου… Ακόμα- ακόμα θα μας βοηθήσει στην καταγραφή καταγγελιών από συμπολίτες μας..”

” Λόγω της πανδημίας καθυστέρησαν όλες αυτές οι ενέργειες και πήγαμε πίσω…”

” Θα μπορούσαμε να το κάνουμε πιο νωρίς…”

” Αγχώθηκα το τελευταίο διάστημα..άνθρωπος είμαι και εγώ…” ” Οι σκέψεις μου ήταν στους συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν.., εμείς πρέπει να αντέξουμε να ακούμε κριτικές και προτάσεις, γι΄αυτό είμαστε εδώ και θα αντέξουμε..”

” Είμαστε σε συνεννόηση και με την ΚΕΔΕ και με άλλους Δήμους είπαμε το πρόβλημα είναι διαχρονικό…, σκοπός δεν είναι να έχουμε μόνιμα έναν εξωτερικό συνεργάτη… Σκοπός είναι να εκπαιδεύσουμε τους εργαζόμενους στον Δήμο..”

” Ο Δήμος δεν έχει την κατάλληλη τεχνογνωσία σε πολλά ζητήματα..”

” Οι υπάλληλοι του Δήμου κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες σε πολλές δύσκολες συνθήκες εργασίας…”

” Γίνεται μια προσπάθεια επικοινωνίας με τον πολίτη…”

” Έχουν αλλάξει οι εποχές..” ” Όλα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους..” ” Υπήρχε και υπάρχει συνολικό σχέδιο..” ” Εμείς θα κάνουμε ότι λέει ο νόμος..” ” Δεν γίνεται διαφορετικά..”

” Μας στενοχώρησαν τα περιστατικά με τα αδέσποτα που είχαν επιθετική συμπεριφορά..”

” Η κακή εικόνα του καταφυγίου είναι ίδια και σε άλλες πόλεις και Δήμους…” ” Σχεδόν όλοι Δήμοι κατέθεσαν πρόταση για ανέγερση νέων καταφυγίων…”

” Στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα εγκριθεί η χρηματοδότηση…”

” Ομόφωνα άλλωστε είχε περάσει από το Δημοτικό συμβούλιο… Είχαμε πάρει έγκριση από την Περιφέρεια αλλά και το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης…”

΄΄ Περιμένουμε την έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών..”

” Σε βοηθά το καταφύγιο σε μεγάλο βαθμό..”

” Εγώ δεν έχω δει κάποια παλιά μελέτη , αν ξέρει κάτι ο κ. Κορωναίος να με πάρει τηλέφωνο να μου πει…”

” Τα αδέσποτα δεν φυτρώνουν μόνα τους…”

” Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή μας είχε αφήσει όντως το σκανερ… για τον εντοπισμό…”

” Αυξήσαμε χρήματα για το τσιπάρισμα ..”

” Σε καμία συζήτηση με τις τεχνικές υπηρεσίες δεν έγινε αναφορά για παλιά μελέτη για το καταφύγιο…ούτε θυμάμαι να αναφέρθηκε σε Δημοτικό Συμβούλιο…”

” όλα τα θέματα είναι δύσκολα , δεν έχω τα πιο δύσκολα…” ” Λειτουργεί η παράταξη..”

Για το λιμάνι και το παραλιακό μέτωπο:

” Το έργο με τα κρηπιδώματα θα αλλάξει την εικόνα του παραλιακού μετώπου…” ” Θα ήμαστε εντός χρονοδιαγράμματος..” ” Θα ξεκινήσει το έργο σύμφωνα με τους υπολογισμούς το φετινό φθινόπωρο..”

” Έχουν γίνει πιστώσεις για το ISO στο εμπορικό λιμάνι και την φύλαξη , προχωρά ο σχεδιασμός…”

Πηγή : prevezatoday.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το