Πραγματοποιήθηκε η αυτοψία για την κακοποίηση ζώων σε φάρμα του Αγρινίου
Μοιραστείτε το

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αυτοψία των αστυνομικών αρχών στην φάρμα με τα ζώα, όπου οι εικόνες κακοποίησης σκύλων είδαν το φως της δημοσιότητας, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρηγανά στο Αγρίνιο.

Για την πραγματοποίησή της το agriniopress αναφέρθηκε εκτενώς σε χθεσινό του δημοσίευμα. Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, οι αρχές, συνοδεία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν στο χώρο ώστε να προβούν σε ελέγχους.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη η εκπομπή live news του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega δημοσιοποίησε φρικιαστικό video για τις συνθήκες διαβίωσης δεκάδων σκυλιών στο συγκεκριμένο οικόπεδο και προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων πανελλαδικά, χωρίς όμως να γίνει οποιαδήποτε ενέργεια από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα.

Το video αποτύπωνε βάναυση μεταχείριση των ζώων και άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Η αστυνομία δεν είχε πάρει όμως κάποια εντολή και ο δήμος Αγρινίου δήλωνε αδυναμία ελέγχου σε ιδιόκτητο χώρο. Αντίστοιχα και η Φιλοζωική Οργάνωση του Αγρινίου δήλωνε αδυναμία οιασδήποτε εμπλοκής, αφού η Οργάνωση είναι εθελοντική και δεν έχει θεσμικό ρόλο.

Μετά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε σήμερα, αναμένεται η ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου καθώς και νέα αυτοψία από τη Διεύθυνση Υγιεινής και Κτηνίατρο που θα εξετάσει τα ζώα.

Τις τελευταίες ώρες σε κάθε περίπτωση έχουν γίνει καταγγελίες στο agriniopress περί μεταφοράς σκυλιών από την φάρμα. Καταγγελίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν επίσης πως αρκετά σκυλιά φέρεται να μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο στο Αγρίνιο ή και να αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ τις τελευταίες ώρες σκύλοι εντοπίζονται δεμένοι σε διάφορα σημεία της πόλης.

Μένει να φανεί τι θα προκύψει από τις έρευνες των αρχών και το αν εν τέλει υπάρχει η οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ των καταγγελιών.

Πηγή : agriniopress.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το