Προς απαγόρευση η σφαγή αλόγων στην Ελλάδα
Μοιραστείτε το

«Οχι» στη χρησιμοποίηση σκύλων, γατών και ιπποειδών για παραγωγή γούνας, δέρματος.

ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η σφαγή ιπποειδών απαγορεύτηκε στην Ελλάδα με άρθρο το οποίο περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

«Απαγορεύεται η εκτροφή, η εκπαίδευση και η χρησιμοποίηση ζώων για οποιοδήποτε είδος μονομαχίας. Επίσης απαγορεύεται η εκτροφή και η χρησιμοποίηση σκύλων, γατών και ιπποειδών για παραγωγή γούνας, δέρματος, κρέατος ή για την παρασκευή φαρμακευτικών ή άλλων ουσιών», σημειώνει το σχετικό άρθρο περί απαγόρευσης χρησιμοποίησης κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Με tweet του ο Πανελλήνιος Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών ευχαρίστησε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη. «Ευχαριστούμε Μάκη Βορίδη», έγραψε σε ένα tweet, ενώ σε ένα άλλο σημείωσε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνουμε πως το αίτημα της Προέδρου της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας (ΠΦΟ), κας Ειρήνης Μολφέση, για απαγόρευση της σφαγής των ιπποειδών, έγινε δεκτό από το ΥΠΑΑΤ».

Twitter

Πηγή: iefimerida.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το