Προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών σχετικά με τα Δημοτικά Κυνοκομεία
Μοιραστείτε το

Απαράδεκτη η κατάσταση στα περισσότερα Δημοτιικά Κυνοκομεία

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΜΕ ΠΑΛΙΑ ΛΕΠΡΟΚΟΜΕΙΑ

Καθημερινά, τόσο η Ομοσπονδία η Π.Φ.Π.Ο., όσο και εγώ προσωπικά, λαμβάνουμε αγωνιώδεις εκκλήσεις από ανθρώπους, να κάνουμε κάτι να σωθούν τα ζώα, από αυτό το κολαστήριο που λέγεται ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ .

Στις φωτογραφίες, ζώα άρρωστα στο κυνοκομειο Κατερίνης.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ : ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.

Κύριε Υφυπουργέ, όσα μέτρα κι αν θεσπίσετε κατά των Δήμων στο νέο σχέδιο νόμου, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΙΚΑΝΟ να σταματήσει την ασυδοσία και το έτσι θέλω τους.

Πάντα θα βρίσκουν τρόπους να ξεφεύγουν, όπως βρίσκουν και τώρα. Και είναι γνωστό σε όλους μας, ότι η χώρα μας πάσχει από ελέγχους και θα πάσχει για πολλά χρόνια ακόμη .

Όσοι μιλούν για μεγαλύτερο έλεγχο και για μέτρα προς τους Δήμους, είτε βαυκαλίζονται και δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα ή μπορεί να αποβλέπουν σε προσωπικά οφέλη.

Το γιατί δεν θα αλλάξει τίποτα, αν παραμείνουν με την αρμοδιότητα των αδέσποτων οι Δήμοι, ειναι απλό.

  • Νόμος τους είναι το τι θέλει ο πολίτης-ψηφοφόρος τους.
  • Είναι δέσμιοι της ψήφου του πολίτη.
  • Είναι γι’ αυτούς αγγαρεία που ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ.

Τα κυνοκομεία ή καταφύγια ή ενδιαιτήματα ή κλινικές ΛΙΓΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40, πρέπει να υπαχθούν στο ΥΠΕΣ, για να τηρούνται οι συνθήκες ευζωία τους, με δημόσιο κτηνίατρο, με τους φιλοζωϊκούς συλλόγους, που είναι νόμιμοι και γραμμένοι στο Μητρώο του ΥΠΕΣ, συνεργάτες και αρωγούς, με έλεγχο και διαφάνεια του δημόσιου χρήματος, που τώρα πετιέται άσκοπα και αναποτελεσματικά, με συνεχείς στειρώσεις από τον δημόσιο κτηνίατρο και θεραπείες κάθε μέρα, κάθε μήνα, όλο το χρόνο και όχι λίγες στειρώσεις χωρίς στόχευση για να λένε, ότι κάτι κάνουν οι Δήμοι. Οχι άλλο δημόσιο χρήμα στους ιδιώτες κτηνιάτρους για να στειρώσουν λίγα ζώα.

Οι 5μελείς επιτροπές, που τώρα είναι διακοσμητικά στοιχεία, αλλά και υποχείρια των Δήμων και τις κάνουν ό,τι θέλουν, να υπαχθούν απευθείας στο Υπουργείο και σε μια Ανεξάρτητη Αρχή.

Οι Δήμοι να έχουν αρμοδιότητες πρακτικού χαρακτήρα και όχι αποφασιστικού .

Αν θέλετε κάτι να αλλάξει στις αποθήκες συναισθανομένων πλασμάτων που είναι τα δημοτικά κυνοκομεία.

Διαφορετικά τίποτα δεν θα πετύχετε επί της ουσίας. Και φανταζόμαστε, ότι δεν θέλετε φυσικά αυτό .

Ακούστε τις φωνές των χιλιάδων πολιτών, που ξέρουν στο πετσί τους όλες τις παραμέτρους του προβλήματος και τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα και όχι κάποιων λίγων που η σχέση τους με τα ζώα είναι κυρίως και πάνω από όλα θεωρητική .

Η στείρωση των αδεσπότων ζώων, όλων και όχι ευκαιριακά και η υποχρεωτική στείρωση όλων των δεσποζόμενων ζώων ανεξαιρέτως, πλην των ζώων των νομίμων εκτροφέων και κάποιων άρρωστων ή υπερήλικων , μαζί με την παιδεία και την ενημέρωση, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ .

Μαζί φυσικά και κάποια άλλα μέτρα που θα συνηγορούν στο όραμα.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Όλα τα άλλα είναι φτιασιδώματα και διαχείριση -και μόνο – του προβλήματος, όπως τόσα και τόσα χρόνια τώρα γίνεται .

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ.

Νατάσα Μπομπολάκη


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το