Πρόστιμο 30.000 ευρώ και στον ανακριτή ο κτηνοτρόφος που σκότωσε το σκυλί
Μοιραστείτε το

Ένας κτηνοτρόφος συνελήφθη χθες σε περιοχή του δήμου Φαιστού Ηρακλείου, γιατί σκότωσε με κυνηγετικό όπλο ένα μικρό αδέσποτο σκυλί.

Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη στην Κρήτη, μετά στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας για περιστατικά κακοποίησης ζώων. Στον συλληφθέντα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια και μαχαίρι.

Ο κτηνοτρόφος οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για ενεργητική κακοποίηση ζώου, παράνομη οπλοφορία κυνηγετικού όπλου και φυσιγγίων και παράνομη οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση.

Παραπέμφθηκε δε, να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου αύριο Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κτηνοτρόφος ισχυρίζεται ότι σκότωσε τον σκύλο επειδή παρενοχλούσε το κοπάδι του.

ΕΡΤ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ- Ρεπορτάζ: Σταυρούλα Κατσουλάκη
Πηγή : ert.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το