Πτολεμαΐδα: Η καραντίνα αύξησε τον αριθμό των αδέσποτων σκύλων
Μοιραστείτε το

Αύξηση στον πληθυσμό των αδέσποτων σκύλων που περιφέρονται μέσα στην πόλη της Πτολεμαϊδας, καταγράφεται στο διάστημα των πενήντα ημερών της καραντίνας λόγω Κορωνοιού, με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα διαχείρισης αδέσποτων Ζώων Τάσο Λόφτσαλη, να υπολογίζει τον αριθμό τους στα 60 περίπου. Όπως ισχυρίζεται τα ζώα αυτά μεταφέρθηκαν από γειτονικές περιοχές, ορισμένα περιφέρονταν στα Ορυχεία, και προσθέτει πως εμφανίστηκε αδέσποτος σκύλος, «τσιπαρισμένος» από τον Δήμο Αμυνταίου για να επιστραφεί εκεί.

Κατά την ίδια περίοδο σημειώθηκαν αρκετές περιπτώσεις επιθέσεων σε πολίτες προκαλώντας τους αμυχές και μικροτραυματισμούς, ενώ, σε δύο ενήλικες προκάλεσαν βαθιά τραύματα. Θεωρεί ο κ. Λόφτσαλης ότι κατά το διάστημα του εγκλεισμού, καλύφθηκε σε μεγάλο ποσοστό το θέμα της σίτισης, με την τοποθέτηση δοχείων για φαγητό και νερό σε διαφορά σημεία του Αστικού Ιστού, εκεί όπου παρατηρείται συγκέντρωση των αδέσποτων ζώων.

Αναφορικά με το Δημοτικό Κυνοκομείο – καταφύγιο- όπου ο αριθμός των φιλοξενουμένων τετράποδων είναι δυσανάλογος με την χωρητικότητα του, σημειώνει ότι ο φάκελος με όλα τα στοιχεία για τη νομιμοποίηση του Κυνοκομείου είναι έτοιμος και μετά τις 18 Μαΐου, αφού προηγηθεί ο έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα κατατεθεί προς έγκριση

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το