ΠΦΠΟ σχετικά με την κακοποίηση ζώων στην Iερά Mονή Αφέντη Χριστού στις Άνω Αρχάνες
Μοιραστείτε το
Προς :Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου,
Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου
Κοινοποίηση :Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ,
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης,
Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και πάσης Ελλάδος,
Δήμο Αρχανών Αστερουσίων
(Υπόψιν Δημάρχου κ Ε.Κοκοσάλη & Αρμοδίου Αντιδημάρχου κ.Μ.Σαμαριτάκη),
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ)

ΘΕΜΑ: Απαγόρευση κάκιστου εθίμου με κακοποίηση ζώων στην ιερά μονή «Αφέντη Χριστού» (Γιούχτα)

Αξιότιμοι κ.κ.,

Η Ομοσπονδία μας πληροφορήθηκε για το τι συνέβη στην Ιερά Μονή «Αφέντη Χριστού» στον Γιούχτα Κρήτης, στη Χριστιανική εορτή της 6/8/2020 ενώ εικόνες από τον προαύλιο χώρο με ζώα (αμνοερίφια) δεμένα να κείτονται στο τσιμέντο, ώρες απότιστα μέσα στον καυτό ήλιο με υψηλότατες θερμοκρασίες και κάποιοι συμπονετικοί πιστοί να τους δίνουν λίγο νερό, έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Συγχαρητήρια παιδιά σε όλους από παπάδες μέχρι πιστούς και του χρόνου με αγάπη και πίστη για αυτή την εικόνα Γιούχτας γιορτή αφέντη Χρίστου και του χρόνου δεμένα και αφυδατομενα

Gepostet von Antonis Kalathakis am Mittwoch, 5. August 2020

Πρακτικές χάριν θρησκευτικών εορτών που έχουν καταδικαστεί και απαγορευτεί καθώς κανείς δεν εξαιρείται του νόμου και των συνεπειών καταπάτησής του, ούτε η εκκλησία!

Ως προς τη νομική διάσταση του θέματος, σύμφωνα με το Ν. 1197/1981και του Ν.4039/12 με όλες τις τροποποιήσεις, η κακοποίηση ζώου είναι βαρύ πλημμέλημα και ουδείς επιτρέπεται ούτε καν να προκαλεί αγωνία και άγχος σε οιοδήποτε ζώο, πόσο μάλλον για χάριν εορτών και πανηγύρεων να ταλαιπωρεί και κακοποιεί ζώα μέσα στις υψηλές θερμοκρασίες δεμένα, πεσμένα στη γη, ακινητοποιημένα, χωρίς νερό.

Οι παραβάσεις δε, τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους και με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ, αλλά και διοικητικά πρόστιμα της τάξης έως 30.000 ευρώ ανά ζώο.

Ως προς την ηθική διάσταση του θέματος, είναι απορίας άξιον πώς η εκκλησία υιοθετεί πρακτικές τυραννίας άλλων πλασμάτων του Θεού, και διδάσκει έτσι τους πιστούς της να πράττουν αναλόγως, ενώ μπορούν να μπαίνουν στη συνέχεια από την πόρτα της εκκλησίας λίγο πιο πέρα για να προσευχηθούν στο Θεό της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης που είναι και ο Θεός της Αγάπης και της Συμπόνοιας!

Οφείλει επιτέλους η εκκλησία να συμμορφωθεί με την πρόοδο, και αν μη τι άλλο με τις αληθινές διδαχές του Χριστού.

Τέτοιες πράξεις προσβάλλουν κατάφωρα την ανθρωπιά, τον πολιτισμό μας, αλλά και το Χριστιανισμό.

Παραθέτουμε συνημμένη την σχετική Εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κκ. Ειρηναίου.

Παρακαλούμε τις Αρχές, όπως άμεσα εντοπίσουν τους υπαίτιους δράστες των προαναφερομένων, όπως εφαρμοστούν τα νόμιμα, βεβαιωθούν τα πρόστιμα που ο νόμος επιβάλλει στους παραβάτες και ενημερωθούν ότι απαγορεύονται τέτοιου είδους πρακτικές, ώστε επ’ ουδενί να μην ξανασυμβεί.

Κρατείστε μας ενήμερους .

Με εκτίμηση,

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (70 Σωματεία) και την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 118 Ζωοφιλικών Σωματείων

Πηγή : Π.Φ.Π.Ο.


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το