Πως μεταφέρουμε μια γάτα
Μοιραστείτε το

Βλέπω τελευταία να χάνονται αρκετές γάτες στη διάρκεια μεταφοράς τους, συχνά προς και από το κτηνιατρείο. Η γάτα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις μεταφορές.

1. ΠΕΤΑΜΕ ΤΑ ΦΘΑΡΜΕΝΑ Ή ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΛΟΥΒΙΑ. Ή τα κρατάμε ΜΟΝΟ για πουλιά ή πολύ μωρά γατάκια. Και ένα μόνο κλιπσάκι να είναι φθαρμένο, η γάτα θα βρει τρόπο να δημιουργήσει άνοιγμα και να χωρέσει.

2. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΚΛΟΥΒΙ. Πχ. είναι τραγικό να στριμώχνουμε έναν γάταρο σε τσάντα μεταφοράς. Και μόνο με το βάρος του, τα φερμουάρ της τσάντας θα ανοίξουν εύκολα. Ιδανικά για τις μεταφορές γάτων είναι κατά τη γνώμη μου τα πλαστικά στιβαρά κλουβιά που έχουν μεταλλική πόρτα η οποία, εκτός από τις τέσσερεις γωνίες, “πιάνει” το πάνω και το κάτω μέρος του κλουβιού στη μέση του ανοίγματος της πόρτας. Αν δεν έχουν τέτοια πόρτα, ανοίγετε με ένα λεπτό τρυπάνι 4 μικρές τρυπούλες στο πλαστικό περιμετρικά της πόρτας και περνάτε μικρά tie wraps που πιάνουν την πόρτα με το πλαστικό του κλουβιού. Κάποια έχουν βίδες δίπλα στα πλαινά κλιπς. Αν δεν έχουν, ανοίγετε με ένα λεπτό τρυπάνι μικρές τρυπούλες δίπλα από τα κλιπς και περνάτε μικρά tie wraps, πιάνοντας το πάνω και το κάτω μέρος του κλουβιού.

3. ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ πάντα για όλη τη διάρκεια της μεταφοράς, με ένα ύφασμα που αναπνέει και μένει δροσερό, πχ. βαμβακερό σεντόνι.

4. ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ, με απαλές και ήρεμες κινήσεις. Ιδανικά, μεταφέρουμε το κλουβί με τα 2 μας χέρια, όσο πιο σταθερά γίνεται.

5. ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΩΡΟ ή σε χώρο από όπου μπορεί να δραπετεύσει στο δρόμο ή μέσα σε αυτοκίνητο, τρένο κλπ. Αν πρέπει οπωσδήποτε να το ανοίξουμε, το μεταφέρουμε σε μικρό ελεγχόμενο χώρο, πχ. μία τουαλέτα.

6. ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΓΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ, ούτε καν στη σκιά την Άνοιξη, το Καλοκαίρι ή το Φθινόπωρο. Η θερμοκρασία σε ένα αυτοκίνητο ανεβαίνει γρήγορα, οι γάτες δεν έχουν μηχανισμούς εφίδρωσης και μπορεί να πεθάνουν από θερμοπληξία σε λίγα μόλις λεπτά.

Να τις προσέχετε τις γατούλες σας. Μία γάτα που χάνεται σε άγνωστη γι αυτήν περιοχή είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ή να επιβιώσει.

Facebook


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το