Πώς μεταφέρουμε τα κατοικίδια στις διακοπές - Τι προβλέπει η νομοθεσία
Μοιραστείτε το

Πρόκειται να ταξιδέψετε με το πλοίο μαζί με το κατοικίδιό σας; Δείτε παρακάτω όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε αυτό το ταξίδι μια ευχάριστη εμπειρία και για τους δύο!

Τα μικρόσωμα κατοικίδια (10 kg) που μεταφέρονται εντός κλουβιού μεταφοράς μπορούν να παραμένουν εντός των ειδικά διαμορφωμένων θαλαμίσκων επιβατών (καμπίνες pet) ή στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κλουβιά) στο κατάστρωμα του πλοίου (pet kennels). Επίσης, δεν επιτρέπεται η παραμονή τους εντός ή πλησίον χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια κλπ.).

Τα κατοικίδια που δεν βρίσκονται εντός καλαθιού μεταφοράς πρέπει υποχρεωτικά να είναι δεμένα με λουρί/αλυσίδα και να φέρουν φίμωτρο. Μπορούν να παραμένουν μόνο εντός των ειδικά διαμορφωμένων θαλαμίσκων επιβατών (καμπίνες pet) ή στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κλουβιά – pet kennels) στο κατάστρωμα του πλοίου. Δεν επιτρέπεται η παραμονή τους στους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους, ούτε εντός ή πλησίον χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια κλπ.), παρά μόνο η διέλευση τους από σκάλες ή διαδρόμους κατά τη μεταφορά τους από και προς τους ανωτέρω ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Οι σκύλοι βοήθειας (π.χ. οδηγοί τυφλών), εφόσον φέρουν λουρί χειρισμού, μπορούν να ταξιδεύουν, χωρίς κλουβί μεταφοράς και χωρίς φίμωτρο, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Οι σκύλοι βοηθείας μπορούν να συνοδεύουν τον κύριο τους στους χώρους ενδιαίτησης επιβατών εφόσον διαθέτουν σχετικά πιστοποιητικά.

Οι κάτοχοί των κατοικιδίων οφείλουν να φροντίζουν για την τροφή τους και την υγιεινή τους, είναι δε υπεύθυνοι για σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές προκληθούν από αυτά.

Καμπίνες για τα κατοικίδια στις γραμμές Κρήτης και Ιταλίας

Στα δρομολόγια των γραμμών Κρήτης και Ιταλίας διατίθενται pet friendly καμπίνες, όπου μπορείτε να έχετε μαζί το κατοικίδιό σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.Εάν κλείσετε τα εισιτήριά σας μέσω του Minoan Lines Online Booking συστήματος, επιλέξτε τη θέση με την ένδειξη “Pet Friendly”, εναλλακτικά εάν κλείσετε μέσω πρακτορείου απλά αναφέρετε στον πράκτορα ότι θα ταξιδέψετε μαζί με το κατοικίδιό σας με την άνεση που προσφέρουν οι καμπίνες των πλοίων.

Πόσο κοστίζει το ταξίδι με το κατοικίδιο;

Το κόστος για τις pet friendly καμπίνες εξαρτάται από τον τύπο της καμπίνας.
Εάν δεν επιλέξετε να ταξιδέψετε με καμπίνα, τότε δεν απαιτείται κάποιο εισιτήριο παρά μόνο τα έγγραφα που αναφέρονται παρακάτω.

Οδηγίες για τη μεταφορά κατοικίδιων ζώων με τα πλοία. Εκτός από τις καμπίνες μας, καλό είναι να γνωρίζετε και για την πολιτική μεταφοράς κατοικιδίων με τα εκάστοτε πλοία.

Τα κατοικίδια πρέπει να είναι εμβολιασμένα και να συνοδεύονται από το πρόσφατα ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας/διαβατήριο, το οποίο θα πρέπει να επιδεικνύεται στο πλήρωμα, πριν την είσοδο τους στο πλοίο.

Επίσης, στο H/S/C SANTORINI PALACE, δεδομένης της κατηγορίας του, τα κατοικίδια μπορούν να ταξιδέψουν μόνο στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κλουβιά – pet kennels).

Πηγή : dikaiologitika.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το