Π.Φ.Π.Ο. : Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Μοιραστείτε το

Ελπιδοφόρα και πάλι τα νέα από το Υπουργείο Παιδείας

Στρατηγικός και πάγιος στόχος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας είναι η θεσμική καθιέρωση και η εισαγωγή από το κράτος του άξονα της Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής συνείδησης και ενσυναίσθησης στην Π/βάθμια και Δ/βάθμια Εκπαίδευση, αφού θεωρεί την εκπαίδευση ακρογωνιαίο λίθο για κάθε είδους αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς, όπως έχει διατυπωθεί και σε διεθνείς διασκέψεις.

Στις 11/6/2020, είχαμε συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως, με την οποία συζητήσαμε συγκεκριμένες πλέον προτάσεις για τις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης, τονίζοντας την ανάγκη καλλιέργειας φιλοζωικής παιδείας στα σχολεία μας και ότι αυτή δεν πρέπει να επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των εκπαιδευτικών, αλλά να είναι υποχρεωτική. Φυσικά τονίστηκε και η ανάγκη σχετικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Η Υπουργός τόνισε , ότι η υποχρεωτικότητα στους νέους θεματικούς άξονες , όπου στον άξονα φροντίζω το περιβάλλον υπάρχει ο κύκλος φιλοζωία και δικαιώματα ζώων είναι πλέον η φιλοσοφία της ίδιας και του Υπουργείου Παιδείας.

Βρήκε θετικές και ρεαλιστικές τις προτάσεις μας και υποσχέθηκε ότι μέσω της Πλατφόρμας 21+ Εργαστήρια Δεξιοτήτων του ΙΕΠ, όπου και εμείς έχουμε υποβάλει φιλοζωικό εκπαιδευτικό υλικό για όλα τα είδη ζώων αλλά και για το περιβάλλον, θα εισαχθούν υποχρεωτικά στα σχολεία ανάμεσα στα άλλα και προγράμματα φιλοζωίας.

Μας ενημέρωσε , ότι τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων θα υλοποιηθούν τα επόμενο σχολικό έτος πιλοτικά, σε επιλεγμένα σχολεία σε όλη την επικράτεια και στη συνέχεια, μετά την ανατροφοδότηση που θα λάβει το ΙΕΠ για τα αποτελέσματα της υλοποίησής τους, θα εισαχθούν υποχρεωτικά σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας.

Θεωρούμε πολύ θετικό ότι δεν θα υπάρχει πλέον ο προαιρετικός χαρακτήρας που υπήρχε ως τώρα, αλλά θα υλοποιούνται υποχρεωτικά φιλοζωικές δραστηριότητες στα σχολεία. Επιπλέον το γεγονός ότι στην Πλατφόρμα 21+ Εργαστήρια Δεξιοτήτων θα υπάρχει δεξαμενή εκπαιδευτικού υλικού εγκεκριμένου από το ΙΕΠ υπόσχεται πολλά για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Μετά από τη διαβεβαίωση της κ. Κεραμέως ελπίζουμε ότι από του χρόνου, σταδιακά, θα παρατηρηθεί αύξηση της υλοποίησης φιλοζωικών δραστηριοτήτων στα σχολεία με στόχο την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης των μαθητών προς κάθε μορφή ζωής.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν σύμβουλοι της Υπουργού αλλά και της Υφυπουργού κας Σ. Ζαχαράκη και εκ μέρους μας η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και οι συνεργάτες και επίτιμα μέλη της ΠΦΠΟ η εκπαιδευτικός Χριστίνα Νομικού και Αντεισαγγελέας Εφετών Αθήνας Εύη Κορμικιάρη .

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το