Π.Φ.Π.Ο. : Συνάντηση με τον Υφυπουργό Eσωτερικών, για θέματα που αφορούν τα ζώα συντροφιάς
Μοιραστείτε το

Προγραμματισμένη συνάντηση είχε σήμερα η Ομοσπονδία με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ Θοδωρή Λιβανιο για θέματα που αφορούν τα ζώα συντροφιάς.

Ο λόγος που αιτηθήκαμε να τον δούμε σήμερα ήταν προκειμένου να ενημερωθούμε για την πορεία του νέου σχεδίου νόμου που θα αντικαταστήσει τον 4039/12, ο οποίος χρήζει κατά τη γνώμη μας σχεδόν ριζική αναμόρφωση.

Συζητήθηκαν με την ευκαιρία και κατατέθηκαν προβληματισμοί γύρω από τον βασικό στόχο που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο σχέδιο νόμου, που δεν είναι άλλος από το να σταματήσει στη χώρα μας το φαινόμενο των εκατομμυρίων αδέσποτων, αλλά και θέματα που αφορούν στην ανεπάρκεια και την προκλητικά μη εφαρμογή της νομοθεσίας από τους Δήμους καθώς και η εξοργιστικά απαράδεκτες συνθήκες που ζουν τα ζώα στα δημοτικά κυνοκομεία.

Ενημερωθήκαμε επίσης ότι μέσω της πλατφόρμας AnimalSolidarityGR υπάρχουν αυτή τη στιγμή 30 τόνοι τροφής προς διάθεση στους δήμους για τα αδέσποτα ζώα.

Το κλίμα συζήτησης ήταν πολύ φιλικό κ εγκάρδιο και σε πολλά θέματα υπήρξε ταύτιση απόψεων.

Από την Ομοσπονδία παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Νατάσα Μπομπολάκη ,η πρόεδρος του σωματείου μας Καπανδριτίου-Πολυδενδρίου Μαρία Βασιλοπούλου ,η Νομική μας Σύμβουλος Τηλιακού Νίκη και το μέλος του ΔΣ Ίρις Καλφοπούλου.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το