Σεπτέμβριος : Συνεργασία +2 feet και Φαντασμάτων του Ασπρόπυργου
Μοιραστείτε το

Σεπτέμβριος, ο μήνας που η εταιρεία +2 feet του κ. Βασίλη Τζιγκούρα, στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης, στηρίζει Φαντάσματα του Ασπρόπυργου.

Στόχος της από τις πώληση αμαξιδίων και t-shirts, να αγοραστούν 600 κιλών ξηρής τροφής για τις τακτικές εξορμήσεις των Φαντασμάτων στον Ασπρόπυργο.

Αγοράζοντας ένα t-shirt (χρώμα μπλε navy, 15 €), συμβάλλετε και σεις στην προσπάθεια να “βγάλει” ενα πεινασμένο αδέσποτο την μέρα του.

Όποιος θέλει να συνεισφέρει, δεν έχει παρά να στείλει μήνυμα στην σελίδα της +2 feet στο Facebook.

Ο πρώην υδραυλικός κ. Τζιγκούρας, είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες κατασκευαστές αναπηρικών αμαξιδίων για ζώα και σε διάστημα μόλις μιας πενταετίας, έχει δώσει «πόδια» σε περισσότερα από 1.000 δίποδα και τετράποδα ζωάκια!

«Από μικρός ήμουν ανήσυχο πνεύμα με ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζώα. Πάντα βοηθούσα τα αδέσποτα, σιτίζοντας τα, βρίσκοντας οικογένειες κλπ. αλλά αυτό δε μου έφτανε. Ψαχνόμουν, όμως, πως θα μπορούσα να βοηθήσω και μία ιδιαίτερη κατηγορία, τα ζώα με κινητικά προβλήματα. Κι έτσι αυτή η επιθυμία του να δώσω κάτι παραπάνω γι’ αυτά γέννησε την ιδέα ‘+2 feet’ το καλοκαίρι του 2015».

Ο κ. Τζιγκούρας όντας απόφοιτος δύο τεχνικών σχολών και έχοντας εργαστεί για αρκετά χρόνια ως υδραυλικός, δεν δυσκολεύτηκε πολύ στον σχεδιασμό και στην κατασκευή των πρώτων αναπηρικών αμαξιδίων.

«Είχα από παιδί εξοικείωση με μηχανήματα, εργαλεία. Για να «σηκωθεί» ένα ζώο, χρειάζεται να γίνουν πρώτα κάποια πολύ απλά βήματα: «Μετράω το ζωάκι στο χώρο του ή με βιντεοκλήση σε περίπτωση που είναι εκτός Αττικής, κατασκευάζω το αμαξίδιο,  το πηγαίνω εγώ ο ίδιος ή το στέλνω κι αυτό ήταν όλο. Επιπλέον, οι τιμές διαμορφώνονται αναλόγως την κάθε περίπτωση (ηλικία, βάρος, πάθηση) και η χρέωση είναι στο 1/3 εκείνης των αμαξιδίων του εξωτερικού. Αυτό γίνεται για να έχουν όλοι την δυνατότητα να δουν το ζωάκι τους να κινείται ξανά».

«Κάθε περιστατικό έχει τη δική του συγκινητική ιστορία. Όμως, αυτά που έχουν χαραχτεί στο μυαλό μου είναι κάποια που αφορούν σκύλους θεραπείας: Για παράδειγμα, η γνωστή και αγαπητή σε πολλούς Λάρα, η οποία ήταν σκύλος οδηγός τυφλών και σήμερα -15 ετών πια- κινείται με αμαξίδιο, η μικρή Ζωή που βρέθηκα από τη εθελοντική ομάδα ‘Φαντάσματα του Ασπροπύργου’ χτυπημένη με τσάπα και ο 13χρονος Άρης, για τον οποίο είχε προγραμματιστεί ευθανασία που ευτυχώς ακυρώθηκε. Θυμάμαι επίσης περιπτώσεις σκύλων που όχι μόνο κινήθηκαν με αμαξίδιο, αλλά κατάφεραν να σηκωθούν και μόνοι τους. Πάντως, εκτός από το συναισθηματικό σκέλος της προσφοράς, αυτό που μου δίνει καθημερινά δύναμη να συνεχίσω τη δουλειά μου είναι η εξέλιξη, το να καταφέρνω να πηγαίνω τις κατασκευές μου ένα βήμα πιο πέρα».

Με την φήμη των «θαυματουργών» και χαμηλού κόστους αμαξιδίων του κ. Τζιγκούρα να έχει ήδη ξεπεράσει τα στενά όρια της Ελλάδας, οι κατασκευές του έχουν ταξιδέψει μέχρι το Κολοράντο και το Ιλινόις των ΗΠΑ και την Ινδία! Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι φορές που ο διεθνής Τύπος έχει ασχοληθεί με τη δουλειά του 40χρονου αφιερώνοντας στον ίδιο και στις κατασκευές του εκτενή δημοσιεύματα, ενώ πλέον τα αμαξίδια της «+2 feet» φέρουν βεβαίωση καταλληλότητας από την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Τις περισσότερες φορές τα ζωάκια που φορούν για πρώτη φορά αμαξίδιο, αντιλαμβάνονται αμέσως την κινητική ανεξαρτησία που τους προσφέρει αυτό και το δέχονται με ενθουσιασμό. Υπήρξαν περιπτώσεις σκύλων που είχαν καταπέσει πολύ και η όλη τους συμπεριφορά μαρτυρούσε κατάθλιψη. Όταν όμως φόρεσαν το αμαξίδιο, έγιναν ξανά ‘παιδιά’ και απολάμβαναν την κάθε βόλτα τους»

+2 feet
Αγίας Αικατερίνης 12
13121 Ίλιον Αττικής
Κιν. 694 582 4117

Φαντάσματα του Ασπρόπυργου

Περικλής Τσιούτσιος


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το