Σημάνθηκε ένα ακόμη νεαρό Όρνιο
Μοιραστείτε το

Ένα ακόμη νεαρό Όρνιο από τον (πολύτιμο) πληθυσμό της Νάξου δακτυλιώθηκε και σημάνθηκε με δορυφορικό πομπό στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE IP-4 NATURA.

Η σήμανση έγινε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περίθαλψης Άγριας Ζωής της Αλκυόνη – Aegean Wildlife Hospital στην Πάρο, από ερευνητές της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας με τη βοήθεια του προσωπικού του Κέντρου.

Το Όρνιο βρέθηκε τραυματισμένο πριν έναν περίπου μήνα στην περιοχή του Απόλλωνα από κάτοικο του νησιού, ο οποίος ειδοποίησε τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, που με τη σειρά του φρόντισε για τη μεταφορά του πουλιού, τον προσδιορισμό του τραυματισμού (κάταγμα μηριαίου οστού) και την αποστολή του στην ΑΛΚΥΟΝΗ.

Αν και ο τραυματισμός του ήταν δύσκολος και συνήθως δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί συντηρητικά, χάρη στην εξαιρετική δουλειά των φροντιστών του, αλλά και την εξαρχής μεγάλη διάθεση συνεργασίας που επέδειξε ο νεαρός γύπας, μέσα σε λίγες εβδομάδες το κάταγμά του πορώθηκε ομαλά.

Δεδομένης της διάθεσης και ζωηράδας που δείχνει, είναι πλέον θέμα ημερών η επιστροφή του στη Νάξο, από όπου θα μας στέλνει πολύτιμα δεδομένα σχετικά με τον ζωτικό χώρο των απειλούμενων γυπών στο νησί!

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το