Σκυλάκι εγκλωβισμένο σε κοίτη ποταμού στο Νέο Φάληρο
Μοιραστείτε το

21/06/2020

Ενημερώθηκε η ομάδα μας, από δημοσίευση στο διαδίκτυο και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, για σκυλάκι εγκλωβισμένο σε κοίτη ποταμού, στο Νέο Φάληρο, ανάμεσα στις πέτρες σε μια τρύπα.

Άμεσα και ενώ είχαμε και τηλεφωνική επικοινωνία παράλληλα, με το κέντρο της πυροσβεστικής, με τον αξιωματικό υπηρεσίας, έφτασε στις 15:30 περίπου, ένας διάσωσης μας, στο σημείο, για έλεγχο του περιστατικού, για να εκτιμήσουμε καλύτερα την κατάσταση, καθώς και για το εάν κινδύνευε άμεσα το σκυλάκι από τα νερά του ποταμού.

Κριθηκε απαραίτητο να σπεύσουν ακόμα δύο Διασώστες μας στο συμβάν, καθότι η επιχείρηση δεν ήταν καθόλου εύκολη και απαιτούσε συντονισμό κινήσεων, αλλά και λεπτούς χειρισμούς, διότι το σκυλάκι ήτανε φοβισμένο και για άμυνα δάγκωνε οποιονδήποτε πήγαινε να το προσεγγίσει.

Όταν έφτασαν ακόμα δύο διασώστες, στο περιστατικό, εκείνη την στιγμή είχε κληθεί και ο Χρήστος Μιχαλόπουλος (ιδιώτης διάσωστης), από άλλον πολίτη που ήταν στο συμβάν.

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού, σημαντική ήταν η βοήθεια του πληρώματος πυροσβεστικής, οι οποίοι ήταν άψογοι σε όλη την διάρκεια και η βοήθεια τους καθοριστική.

Ένας διασώστης της ομάδας μας, με υποστήριξη δυό ακόμα Διασωστών, από πάνω, κατέβηκε στο σημείο που ήταν το ζώο, όπου με συνεργασία με τον Χρήστο Μιχαλόπουλο και με χρήση αποχής και θηλιάς κατάφεραν σε λίγη ώρα να το έχουν ασφαλίσει στα χέρια τους.

Δύο διασώστες της ομάδας μας, που βρισκόντουσαν από πάνω, τράβηξαν με σχοινί το σκυλάκι στην επιφάνεια ασφαλές και αρκετά τρομαγμένο, καθότι ο κόσμος που ήταν ήδη πιο πριν από εμάς το είχε στρεσαρει αρκετά.

Το μικρό κατόπιν μεταφέρθηκε και φιλοξενείτε από την Γεωργία Μακρή.

Να ευχαριστήσουμε τον 1ο πυροσβεστικό σταθμό Πειραιά, που κατέφθασαν αμέσως στο σημείο, καθώς και όλους όσους ήταν παρόντες και μας παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια .

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το