Σκυλάκι εγκλωβισμένο στον Κηφισό
Μοιραστείτε το

20/4/2020

Ενημερώθηκε η ομάδα μας για ένα σκυλάκι εγκλωβισμένο μέσα στο ποτάμι του Κηφισού στο ύψος των Αγίων Αναργύρων.

Αμέσως πήγαμε 4 εθελοντές στο σημείο και είδαμε τον μικρό να κάθετε σε ένα στεγνό κομμάτι του ποταμού στις άκρες εντελώς φοβισμένο.

Στο πρώτο άκουσμα από την λεκτική προσεγγίση που κάναμε ακούγοντας τις φωνές μας αυτό κρύφτηκε σε ένα τούνελ που η χρησιμότητα του ήταν να φέρνει σε καιρό βροχής όλα τα νερά μέσα στο ποτάμι.

Αρκετά καλή κρυψώνα για ένα σκυλί το οποίο μάθαμε κατόπιν ότι η γνωστή μέρα με τα βεγγαλικά το ανάγκασε στον πανικό του να βρει καταφύγιο εκεί, άγνωστό βεβαία το πως κατέβηκε στο σημείο καθώς μιλάμε για πεντε μέτρα βάθος.

Έτσι ξεκινήσαμε την επιχείρηση κατεβαίνοντας δύο από εμάς με ζώνες ασφαλείας κ σχοινιά, την προσέγγιση στο ζωάκι μπαίνοντας μέσα στον αγωγό αποστράγγισης.

Πλησιάζοντας τον εν λόγο κύριο στην κρυψώνα του δελεάστηκε με τις λιχουδιές που του δώσαμε, μας εμπιστεύτηκε κ παραδόθηκε στα χάδια μας δίνοντας μας την ευκαιρία να περάσουμε στηθόλουρο και κατόπιν να του ασφαλίσουμε το στόμα έτσι ώστε να το ανασύρουμε έξω από την κρυψώνα του και κατόπιν στην επιφάνεια ασφαλές.

Σε λίγη ώρα ανεβάσαμε τον πανέμορφο σκυλάκο στο οδόστρωμα.

Η εθελόντρια από το σύλλογο Συνυπάρξις που ήταν στο σημείο και αναλαβε και την μεταφορά του στον γιατρό για έλεγχο, έχοντας σκάνερ μαζί ελέγχθηκε επί τόπου για τσίπ το οποίο βέβαια κ δεν είχε.

Κατόπιν ενημερώθηκαμε ότι επρόκειτο για αδέσποτο τις περιοχής που είχε χαθεί τις προηγούμενες μέρες από το σημείο που ταΐζοταν..

Στα σχόλια θα υπάρξει κ βίντεο από την όλη προσπάθεια μας.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Αγίων Αναργύρων καθώς και την Βαλεντίνη Βρανά για την βοήθεια τους.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων

Facebook

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση