Σκυλάκι εγκλωβισμένο στον Κηφισό
Μοιραστείτε το

20/04/2020

Ενημερώθηκε η ομάδα μας για ένα σκυλάκι εγκλωβισμένο μέσα στο ποτάμι του Κηφισού στο ύψος των Αγίων Ανάργυρων.

Αμέσως πήγαμε 4 εθελοντές στο σημείο και είδαμε τον μικρό να κάθετε σε ένα στεγνό κομμάτι του ποταμού στις άκρες εντελώς φοβισμένο.

Στο πρώτο άκουσμα από την λεκτική προσέγγιση που κάναμε ακούγοντας τις φωνές μας αυτό κρύφτηκε σε ένα τούνελ που η χρησιμότητα του ήταν να φέρνει σε καιρό βροχής όλα τα νερά μέσα στο ποτάμι.

Αρκετά καλή κρυψώνα για ένα σκυλί το οποίο μάθαμε κατόπιν ότι η γνωστή μέρα με τα βεγγαλικά το ανάγκασε στον πανικό του να βρει καταφύγιο εκεί, άγνωστό βεβαία το πως κατέβηκε στο σημείο καθώς μιλάμε για πέντε μέτρα βάθος.

Έτσι ξεκινήσαμε την επιχείρηση κατεβαίνοντας δύο από εμάς με ζώνες ασφαλείας κ σχοινιά, την προσέγγιση στο ζωάκι μπαίνοντας μέσα στον αγωγό αποστράγγισης.

Πλησιάζοντας τον εν λόγο κύριο στην κρυψώνα του δελεάστηκε με τις λιχουδιές που του δώσαμε, μας εμπιστεύτηκε κ παραδόθηκε στα χάδια μας δίνοντας μας την ευκαιρία να περάσουμε στηθόλουρο και κατόπιν να του ασφαλίσουμε το στόμα έτσι ώστε να το ανασύρουμε έξω από την κρυψώνα του και κατόπιν στην επιφάνεια ασφαλές.

Σε λίγη ώρα ανεβάσαμε τον πανέμορφο σκυλάκο στο οδόστρωμα.

Η εθελόντρια από το σύλλογο Συνύπαρξης που ήταν στο σημείο και ανάλαβε και την μεταφορά του στον γιατρό για έλεγχο, έχοντας σκάνερ μαζί ελέγχθηκε επί τόπου για τσίπ το οποίο βέβαια κ δεν είχε.

Κατόπιν ενημερωθήκαμε ότι επρόκειτο για αδέσποτο τις περιοχής που είχε χαθεί τις προηγούμενες μέρες από το σημείο που ταϊζόταν.

Στα σχόλια θα υπάρξει κ βίντεο από την όλη προσπάθεια μας.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Αγίων Ανάργυρων καθώς και την Βαλεντίνη Βρανά για την βοήθεια τους.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων

Facebook


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το