Σκότωσαν ελάφι στην Πάρνηθα
Μοιραστείτε το

Με μια οργισμένη ανάρτησή της η ηθοποιός Μαριάννα Τουμασάτου, καταγγέλει τους εγκληματίες που σκότωσαν ένα κόκκινο ελάφι στην Πάρνηθα, είδος της άγριας ζωής που θεωρείται πλέον «Κρισίμως κινδυνεύον», σύμφωνα με το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας.

Από το προφίλ της κ. Τουμασάτου στο instagramΘλίψη κ αποτροπιασμός

Gepostet von Mαριάννα Τουμασάτου-Μarianna Toumasatou-Επίσημη Σελίδα am Freitag, 21. August 2020

Όπως γράφει η γνωστή ηθοποιός: “ Αυτό το ελάφι το ταΐζαμε με τα χέρια μας στην Πάρνηθα, χαμηλά στους πρόποδες. Έδειχνε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Μια σφαίρα στον ώμο και χάθηκε. Γιατί; Δεν μου αρκεί το όλα εδώ πληρώνονται!”.

Το ελαφάκι, είχε συνηθίσει την παρουσία των ανθρώπων μια και το τάιζαν και έτσι για τον εγκληματία ήταν πολύ εύκολη υπόθεση η δολοφονία του άγριου ζώου.

Το κόκκινο ελάφι στην Ελλάδα

Το ελάφι ζούσε κάποτε σε ολόκληρη σχεδόν την ηπειρωτική Ελλάδα. Μέσα σε λίγες δεκαετίες οι πληθυσµοί του συρρικνώθηκαν σε τέτοιο βαθµό ώστε το είδος βρέθηκε στην κατηγορία των απειλούµενων ζώων της χώρας.

Την δεκαετία του ’90 ο πληθυσµός των ελαφιών της Σιθωνίας αφανίστηκε εξαιτίας της διάνοιξης ορεινών δρόµων που διευκόλυναν το έργο των λαθροκυνηγών. Ο προστατευµένος πληθυσµός της Πάρνηθας είναι σήµερα ο πιο ακµαίος της χώρας.

Το κόκκινο ελάφι είναι το µεγαλύτερο φυτοφάγο ζώο της Ελλάδας. Ως αναπόσπαστο στοιχείο της ελληνικής φύσης µπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στη διαµόρφωση και την εξέλιξη των οικοσυστηµάτων, ειδικά στις µέρες µας όπου η ελεύθερη κτηνοτροφία σταδιακά εγκαταλείπεται.

Πηγή : zoon.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το