Σκότωσαν με φόλες αδέσποτα σε περιοχή του Λαγκαδά- Κινείται νομικά ο δήμος
Μοιραστείτε το

Τη θανάτωση δύο ζώων προκάλεσαν ασυνείδητοι οι οποίοι τοποθέτησαν φόλες στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στον Λαγκαδά.

Την είδηση γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο δήμος Λαγκαδά, ο οποίος αναφέρει επίσης πως μετά την παρέμβαση κατοίκου της περιοχής διασώθηκε ένα αρσενικό σκυλί.

Στην ανακοίνωσή του ο δήμος εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη του για την “επαίσχυντη”, όπως τη χαρακτηρίζει πράξη και τονίζει πως θα κινηθεί νομικά για τον εντοπισμό και την τιμωρία των υπευθύνων.

Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει:

“Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο Δήμος Λαγκαδά και η Αντιδήμαρχος Αγροτικής Πολιτικής και Παραγωγικών Τάξεων Άννα Σαρίκου καταδικάζουν το περιστατικό δηλητηρίασης με φόλες αδέσποτων ζώων στην Αγία Παρασκευή.

Μετά την παρέμβαση κατοίκου της περιοχής διασώθηκε ένα αρσενικό σκυλί, ενώ άλλα δύο άτυχα ζώα βρήκαν φριχτό θάνατο.

Ο Δήμος Λαγκαδά θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και καταδίκη των υπευθύνων αυτής της επαίσχυντης πράξης, ενώ η Αντιδήμαρχος κυρία Σαρίκου καταθέτει αυτήν την ώρα μήνυση κατά αγνώστων.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το νόμο η θανάτωση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή”.

Πηγή : thestival.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το