Σταματήστε το εμπόριο άγριας ζωής
Μοιραστείτε το

Η Κίνα καλεί τους συντρόφους των σκύλων και αφαιρεί ως ζώα πριν από το φεστιβάλ κρέατος για σκύλους Yulin

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι τα παραδοσιακά έθιμα για τα σκυλιά αλλάζουν αφού οι πόλεις Σενζέν και Ζουχάι έγιναν οι πρώτοι που απαγόρευσαν επίσημα την κατανάλωση κρέατος γάτας και σκύλου.

Η κυβέρνηση της Κίνας χαρακτήρισε τους σκύλους «συντρόφους» και σύμφωνα με πληροφορίες σηματοδότησε μια ευρύτερη απαγόρευση της κατανάλωσης κρέατος σκύλου, λίγες εβδομάδες πριν από το φεστιβάλ κρέατος για σκύλους Yulin.

Η ανακοίνωση σήμερα από το Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων της Κίνας ήρθε ως τελικός Κατάλογος Γενετικών Πόρων Κτηνοτροφίας και Πουλερικών, δημοσιεύθηκε και παρέλειψαν σκύλους από τη μεγάλη λίστα ζώων που επιτρέπεται να εκτρέφονται, να μεγαλώνουν και να διατίθεντε στο εμπόριο.

Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η πλειοψηφία των ατόμων που συμμετείχαν σε μια διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης αντιτάχθηκαν να συμπεριληφθούν οι σκύλοι σαν καταναλωτικα ζώα, προσθέτοντας ότι τα σκυλιά έχουν εξημερωθεί εδώ και πολύ καιρό ως “σύντροφοι” και “κατοικίδια ζώα” που φρουρούν το σπίτι της οικογένειας. ενεργούν ως ζώα αναζήτησης και διάσωσης για την αστυνομία και βοηθούν όσους έχουν προβλήματα όρασης.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι με τους μεταβαλλόμενους καιρούς, “κάποια παραδοσιακά έθιμα για τα σκυλιά θα αλλάξουν επίσης”. Πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες πολιτικές σχετικά με τα σκυλιά, αλλά δεν έχουν ακόμα διαμορφωθεί, ανέφερε στην Daily Mail.

Η ανακοίνωση είναι σύμφωνη με τα σχέδια κατευθυντήριων γραμμών που εκπόνησε η Κίνα τον Απρίλιο για να επαναταξινομήσει τα σκυλιά ως κατοικίδια ζώα και όχι ως ζώα.

Η απόφαση έρχεται πριν από το φεστιβάλ κρέατος για σκύλους Yulin τον επόμενο μήνα, όπου χιλιάδες σκυλιά σφαγιάζονται, ξεφλουδίζονται και μαγειρεύονται με πυρσούς. Έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει για εννέα ημέρες από τις 21 Ιουνίου στην πόλη, που βρίσκεται στην επαρχία Guangxi.

Η Humane Society International (HSI) εκτιμά ότι 10 εκατομμύρια σκυλιά σφάζονται στην Κίνα ετησίως και λένε ότι πολλά κλέβονται από σπίτια και τα βγάζουν στους δρόμους πριν από το Yulin φεστιβάλ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι το εμπόριο σκύλων εξαπλώνει τη λύσσα και αυξάνει τον κίνδυνο χολέρας.

Μια έρευνα του 2017 αποκάλυψε ότι στο Yulin, σχεδόν τα τρία τέταρτα των ανθρώπων δεν τρώνε τακτικά κρέας σκύλου παρά τις προσπάθειες των εμπόρων να το προωθήσουν. Μια έρευνα σε εθνικό επίπεδο του 2016 διαπίστωσε ότι το 64% των Κινέζων πολιτών ήθελε να κλείσει το φεστιβάλ Yulin και το 69,5% δεν έχουν φάει ποτέ κρέας σκύλου.

Ο Dr Peter Li, HSI’s, ειδικός στην πολιτική για την Κίνα, δήλωσε ότι το φεστιβάλ Yulin ήταν ένα “αιματηρό θέαμα [που] δεν αντικατοπτρίζει τη διάθεση ή τις διατροφικές συνήθειες της πλειοψηφίας του κινεζικού λαού”.

Δήλωσε : “Τώρα που η Κίνα σναγνώρησε οτι τα σκυλιά είναι “σύντροφοι” και “κατοικίδια ζώα” και όχι σαν ζώα κατανάλωσης, ελπίζουμε πως η Κίνα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να επισπεύσει το τέλος του εμπορίου κρέατος σκυλιών και γάτων για τα οποία εκκατομύρια ζώα συνεχήζουν να υποφέρουν κάθε χρόνο.”

“Η ανακοίνωση παρουσιάζει στις πόλεις σε ολόκληρη την Κίνα την τέλεια ευκαιρία να ενεργήσουν σύμφωνα με τα λόγια της κυβέρνησης προστατεύοντας σκύλους και γάτες από τους κλέφτες και τα σφαγεία.”

Το Υπουργείο Γεωργίας της Κίνας σημείωσε ότι ο κατάλογος των ζώων του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών δεν περιλαμβάνει σκύλους τα ζώα κατανάλωσης και είπε ότι σύντομα, τα σκυλιά δεν θα αντιμετωπίζονται ως ζώα κατανάλωσης.

Τον Απρίλιο, οι πόλεις Shenzhen και Zhuhai, ήταν οι πρώτες στην Κίνα που απαγόρευσαν επίσημα την κατανάλωση κρέατος γάτας και σκύλου.

Ο οριστικός κατάλογος των ζώων κατανάλωσης καθόρησε επίσημα έναν αριθμό άγριων ζώων ως “εμπορικά ζώα”, συμπεριλαμβανομένων πολλών ειδών ελαφιών, αλπακά, φραγκόκοτες και τα τρία πιο συχνά εκτρεφόμενα άγρια ​​είδη για το εμπόριο γούνας της Κίνας, σκύλος ρακούν, ασημένια αλεπού και το βιζόν.

Το ξέσπασμα του κοροναϊού ξεκίνησε στο Wuhan της Κίνας στα τέλη του περασμένου έτους. Το Covid-19 θεωρείται ότι προήλθε από τις horseshoe νυχτερίδες και πέρασε στον άνθρωπο μέσω ενός ενδιάμεσου είδους.

Σε απάντηση στο ξέσπασμα, η Κίνα εξέδωσε προσωρινή απαγόρευση της εμπορίας και της κατανάλωσης άγριων ζώων και εξετάζει το ενδεχόμενο αναθεώρησης της νομοθεσίας για να καταστήσει την απαγόρευση μόνιμη.

Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές στη Γουχάν απαγόρευσαν επίσημα την κατανάλωση όλων των άγριων ζώων και δήλωσαν ότι η πόλη θα γίνει «καταφύγιο άγριας ζωής». Επί του παρόντος, η απαγόρευση διαρκεί πέντε χρόνια.

Μετάφραση : Περικλής Τσιούτσιος
Πηγή : independent.co.uk


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το