Στα χέρια του Δήμου Αθηναίων ο σκυλάκος σε ταράτσα στο Βοτανικό
Μοιραστείτε το

Στα χέρια του Δήμου Αθηναίων ο σκυλάκος που ζούσε μόνιμα σε άθλιες συνθήκες σε ταράτσα στο Βοτανικό

Το να φεύγεις διακοπές και να αφήνεις το σκύλο σου σε μια ταράτσα σε άθλια κατάσταση είναι εγκληματικό και συνιστά φυσικά κακοποίηση.

Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη αυτές τις μέρες στο Βοτανικό, όταν εντοπίστηκε ένα σκυλάκι, το οποίο βρισκόταν δεμένο και εγκαταλειμμένο στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας, στην οδό Καδμείας.

Το ζώο ζούσε σε άθλιες συνθήκες κάτω από ζέστη και βροχή. Οι καταγγελίες που γίνονταν για τις συνθήκες διαμονής του ήταν εδώ και ένα χρόνο πολλές.

Κανείς όμως από τους υπεύθυνους δεν κινήθηκε για να κάνει κάτι, για να το απελευθερώσει από το μαρτύριό του. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη χώρα μας. Παρόλο που υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία, συχνά οι Αρχές κλείνουν τα μάτια σε τέτοια άθλια περιστατικά κακοποίησης ζώων.

Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είχαν θετική εξέλιξη για το σκυλάκο.

Μετά από καταγγελία στην αστυνομία του Theo Smpyrakis, οποίος ανέφερε ότι ο σκύλος ήταν σε φριχτή κατάσταση, με τα εντόσθιά του να κρέμονται, και με την προσωπική παρέμβαση της Σεραφίνας Αβραμίδου, Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου, υπεύθυνη για τα ζώα στο Δήμο Αθηναίων,, το ζώο, το οποίο είναι μεγάλο σε ηλικία και έχει μάλλον πρόβλημα στα πόδια του, παραδόθηκε από την ιδιοκτήτριά του στο δήμο και πήγε στο συμβεβλημένο κτηνίατρο, στη Νίκαια, για περίθαλψη. Στη συνέχεια θα βρει καταφύγιο στο τμήμα Πανίδας του Δήμου Αθηναίων και θα υιοθετηθεί.

Να σημειώσουμε ότι ο Theo Smpyrakis, όπως αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook, έχει πολλές φορές κάνει προσπάθειες με καταγγελίες στην αστυνομία για το συγκεκριμένο ζώο, το οποίο, όπως λέγεται, ζει πολλά χρόνια σε αυτές τις συνθήκες.

Gepostet von Theo Smpyrakis am Montag, 10. August 2020

Gepostet von Theo Smpyrakis am Montag, 10. August 2020

Gepostet von Theo Smpyrakis am Montag, 10. August 2020

Πηγή : petpet.news


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το