Στειρώθηκαν 180 αδέσποτα στην Ξάνθη – Στόχος τα 350 ζώα
Μοιραστείτε το

Ένα πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων που ζουν στους δρόμους της Ξάνθης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι στειρώσεις πραγματοποιούνται στην κτηνιατρική κλινική της Κικής Τσάκου και το πρόγραμμα στηρίζεται οικονομικά από τη γερμανική οργάνωση Kastration von Streunern e.V. της Christine Laslo και συμμετέχει σε αυτό η φιλοζωική οργάνωση Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης.

Μέχρι στιγμής έχουν στειρωθεί περίπου 180 ζώα ενώ οι ομάδα των φιλόζωων συνεχίζει τις στειρώσεις με στόχο τα 350 ζώα.

“Στειρώθηκαν γύρω στα 180 ζώα και η ομάδα συνεχίζει με στόχο τα 350 αδέσποτα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στείρωση, τεστ λεϊσμανίασης, αντιλυσσικό εμβόλιο, τοποθέτηση microchip, αποπαρασίτωση, καθαρισμό ματιών και κόψιμο νυχιών όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο και εξονυχιστικό έλεγχο στο σώμα του ζώου όπου εκεί μπορεί να βρουν οι κτηνίατροι μέχρι και σφαίρες. Αφορά κυρίως σκυλιά αρσενικά και θηλυκά από τους δήμους Αβδήρων, Μύκης, Τοπείρου και τα χωριά του δήμου Ξάνθης καθώς και τα αρσενικά σκυλιά του δήμου Ξάνθης” σημειώνουν οι Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης διευκρινίζοντας πως οι στειρώσεις αφορούν αποκλειστικά αδέσποτα ζώα και όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνούν με τη φιλοζωική.

Πηγή : xanthinea.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το