Στην Κατοχή µεταφέρθηκαν τα επιθετικά αδέσποτα
Μοιραστείτε το

Στη διαδικασία συγκέντρωσης των επιθετικών αδέσποτων σκυλιών προχώρησε ο δήμος Μεσολογγίου, τα οποία έχουν μεταφερθεί στην νέα εγκατάσταση που δημιουργήθηκε στην Κατοχή.

Με την βοήθεια κτηνιάτρων, αλλά και πολιτών, απομακρύνθηκαν τα επιθετικά ζώα που είχαν μάλιστα σχηματίσει και αγέλες στο λιμάνι, στην Τουρλίδα, στην περιοχή του Lidl, και σε κεντρικά σημεία. Επίσης έγιναν και κάποιες στειρώσεις και βέβαια θα εξακολουθήσουν να γίνονται. Στην προσπάθεια αυτή ήταν παρόντες και βοήθησαν οι αντιδήμαρχοι Νίκος Καραπάνος και Περσεφόνη Μελαχρή.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στις προαναφερόμενες περιοχές είναι πολύ καλύτερη και ο κίνδυνος επίθεσης από αδέσποτο σχεδόν έχει περάσει, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι…

Πηγή : aixmi-news.gr

Μια διόρθωση προς την εφημερίδα ΑΙΧΜΗ.

Τα επιθετικά ζώα δεν να τα μάζεψε ούτε ο κ Καραπάνος ούτε η κ. Μελαχρή.

Η κ. Μελαχρή προς τιμήν της, ήρθε σε επαφή με τον Σύλλογο Προστασίας Ζώων Ι.Π. Μεσολογγίου “Η Ελπίδα”, με την οποία συζητήθηκαν τα τελευταία γεγονότα, βρέθηκε η χρυσή τομή και απλά έγινε αυτό που υποστήριζε ο Σύλλογος μας από την αρχή,
Περισυλλογή επιθετικών ώστε να σπάσουν οι αγέλες

Ο δε χώρος της Κατοχής, προχωρά μετά από αυτήν την συνάντηση, αφού ο Σύλλογος επεσήμανε τι ακριβώς χρειάζεται για να γίνει κατάλληλος για τα ζώα που θα φιλοξενηθούν.

Όσο για τις αγέλες που αναφέρεστε σε άλλο άρθρο της εφημερίδας σας στο σπίτι του Παλαμά κλπ και εκεί έχει γίνει συμφωνία με τα μετρημένα μέλη στα δάχτυλα του ενός χεριού του Συλλόγου, όπως γράφετε, που όλα αυτά τα χρόνια κάνει την δουλειά του Δήμου, με περιθάλψεις και περισυλλογή αδέσποτων φιλικών και μη για στειρώσεις, υπάρχουν τα ονόματά μας και οι υπογραφές μας στα δικαιολογητικά των κτηνιάτρων, που κατατέθηκαν για πληρωμή στον Δήμο όλα αυτά τα χρόνια .

Κανένα ρόλο δεν έπαιξαν οι υπογραφές.

Οσό για τους κτηνιάτρους, εμείς δεν είδαμε κανέναν να συμμετέχει.

.Στις περισυλλογές, είμασταν τα Διοικητικά Μέλη του Συλλόγου, η κ. Μελαχρή και ο υπάλληλος του Δήμου.

Ο δε εθελοντής που ταιζει στην Κατοχή είναι φιλοζωος και του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη για την εκεί φροντίδα και φυσικά θα υπάρχει και η δική μας επίβλεψη .

Σαφέστατα και θα γίνονταν μηνύσεις γιατί αθετήθηκαν συμφωνίες και ο χώρος δεν ήταν έτοιμος για τα ζώα.

Οι υπογράφοντες δε για την απομάκρυνση, παρακαλούμε να έρθουν να βοηθήσουν στο τάισμα και στην φροντίδα στην Κατοχή.

Το τηλέφωνο του Συλλόγου για συμμετοχή στον εθελοντισμό είναι 6942880489 θα μιλήσετε με τον Γραμματέα του Συλλόγου.

Εθελοντές Φιλόζωοι Μεσολογγίου “Η Ελπίδα”


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το