Στους δήμους που επλήγησαν από τον Ιανό : €100.000 για τα αδέσποτα
Μοιραστείτε το

Πρωτοφανής αλληλεγγύη από το υπουργείο Εσωτερικών για τα αδέσποτα ζώα

Της Σταματίνας Σταματάκου

Το υπουργείο Εσωτερικών για πρώτη φορά στα χρονικά επιδεικνύει αντανακλαστικά για τα αδέσποτα ζώα μετά από φυσική καταστροφή. Μετά τα 1,4 εκατομμύρια ευρώ για την φροντίδα τους εν μέσω πανδημίας, σήμερα δίνει 100.000 ευρώ στους δήμους που επλήγησαν από τον “Ιανό”.

Πιο συγκεκριμένα θα δοθούν, 25.000 ευρώ στον Δήμος Καρδίτσας, 3.000 ευρώ στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, 12.000 στον Δήμο Μουζακίου, 12.000 στον Δήμο Σοφάδων, 8.000 ευρώ στον Δήμο Παλαμά, 3.000 ευρώ στον Δήμο Αργιθέας, 3.000 ευρώ στον Δήμο Τρικκαίων, 8.000 ευρώ στον Δήμο Αλμυρού, 3.000 ευρώ στον Δήμο Βόλου, 8.000 ευρώ στον Δήμο Φαρσάλων, 4.000 ευρώ στον Δήμο Λαμιέων, 3.000 ευρώ στον Δήμο Μακρακώμης, 3.000 ευρώ στον Δήμο Αργοστολίου, 2.000 ευρώ στον Δήμο Ληξουρίου, 3.000 ευρώ στον Δήμο Σάμης.

Η απόφαση της έκτακτης επιχορήγησης αναφέρει ρητά ότι τα χρήματα προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για:

α)προμήθεια τροφών για ζώα που διαβιούν στα διοικητικά τους όρια,

β) προμήθεια φαρμακευτικών σκευασμάτων για ζώα στα διοικητικά τους όρια και

γ) λοιπές δαπάνες αποκλειστικά για ζώα.

Όπως γράψαμε και στο SKAI.gr τις προηγούμενες ημέρες, ο “Ιανός” δεν έπληξε μόνο τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα. Σε επικοινωνία του SKAI.gr με τα φιλοζωικά Σωματεία Καρδίτσας και Φαρσάλων διαπιστώσαμε τις μεγάλες καταστροφές στα καταφύγιά τους και μάθαμε για τα ζώα που έσωσαν με κίνδυνο της ζωής τους κι αυτά που δυστυχώς δεν τα κατάφεραν και πνίγηκαν.

Σημειωτέον ότι σήμερα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, θα δοθεί το ποσό-μαμούθ των 43.000.000 ευρώ για την «κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς», με στόχο του υπουργείου και της κυβέρνησης να σταματήσουν να διαβιούν τα αδέσποτα ζώα σε παράνομα δημοτικά κυνοκομεία που επικρατούν τραγικές συνθήκες.

Πηγή: skai.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το