Συγκέντρωση ενάντια στην Βιομηχανία γούνας
Μοιραστείτε το

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΟΥΝΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/10 ΩΡΑ 12.00

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΑΧΑΡΝΩΝ 2) – ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ

Η βιομηχανία γούνας αποτελεί έναν πραγματικό εφιάλτη για τα εκατομμύρια μη ανθρώπινα ζώα που μαρτυρούν στις εγκαταστάσεις της. Εκτιμάται πως κάθε χρόνο δολοφονούνται πάνω από 50 εκατομμύρια εκτρεφόμενα ζώα μόνο κι μόνο για να φορεθούν από τον άνθρωπο.

Φυσικά όπως και κάθε άλλη κτηνοτροφική μονάδα έχει τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Τα εκτροφεία γουνοπαραγωγής ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των παγκόσμιων ρύπων, της ενεργειακής σπατάλης κι είναι πηγή μόλυνσης για τις γύρω περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούνται.

Η βιομηχανία γούνας αναπτύσσεται τα τελευταία δέκα χρόνια στον ελλαδικό χώρο όχι εξαιτίας της αύξησης της ζήτησης για τα προϊόντα της αλλά λόγω των τεράστιων επιδοτήσεων που λαμβάνουν οι εκτροφείς και οι γουνέμποροι από το κράτος.

Πρόσφατα η κυβέρνηση προχώρησε στην οικονομική ενίσχυση της βιομηχανίας της γούνας με το ποσό των 3.000.000,00 € ευρώ (τρία εκατομμύρια Ευρώ).

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης και εν μέσω πανδημίας, ενώ οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης είτε έχουν καταργήσει είτε οδεύουν προς κατάργηση των εκτροφείων ζώων για γούνα, προσβάλλει όχι μόνο τους Έλληνες φορολογούμενους (οκτώ στους δέκα Έλληνες συμφωνούν με την κατάργηση της γουνοπαραγωγής), αλλά και τους πολίτες των ευρωπαϊκών κρατών που θεσμοθέτησαν την κατάργηση της εκτροφής και θανάτωσης ζώων για τη γούνα τους.

Πριν λίγες μέρες, η Πολωνία που είναι η τρίτη μεγαλύτερη πηγή παραγωγής γούνας ψήφισε την κατάργηση της κι το παράδειγμα της ακολούθησε και η Γαλλία.

Όλα λοιπόν έξω από το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, την Παρασκευή 30/10, ώρα 12.00, για να ξανά δώσουμε μία ακόμη μάχη.

Θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για τον covid-19. Παρακαλούνται τα άτομα που θα έρθουν στην διαμαρτυρία να φορούν προστατευτική μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας. Πρέπει να είμαστε πολλά/ές/οί και πρέπει να είμαστε ασφαλείς!

Όσο αυτά θα υποφέρουν στις φάρμες εμείς θα βρισκόμαστε έξω από το υπουργείο για να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα τους.

Μέχρι όλα να είναι ελεύθερα.

Facebook event


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το