Συγκλονιστικές εικόνες κτηνοτρόφων – Κουβαλούν στα χέρια τα ζώα
Μοιραστείτε το

Καρδίτσα και Κεφαλονιά έχουν δεχθεί το σφοδρότερο πλήγμα της κακοκαιρίας «Ιανός» το Σαββατοκύριακο που πέρασε, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να φτάνει στους τρεις νεκρούς ενώ μια γυναίκα ακόμη αγνοείται στο Μουζάκι.

Τόνοι λάσπης και πέτρες έχουν καλύψει τα πάντα, σπίτι κατέρρευσαν ή έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, πλημμύρες και κατολισθήσεις έχουν αποκόψει ολόκληρα χωριά.

Εκτός από το κέντρο της πόλης που οι καταστηματάρχες προσπαθούν να μαζέψουν ότι έχει απομείνει, “βιβλική” σημειώθηκε σε τεμάχια γης.

Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα πλημμυρισμένων καλλιεργημένων εκτάσεων, με βαμβάκια και καλαμπόκια, κτύπησε τους αγρότες λίγο πριν την συγκομιδή.

Μεγάλο πρόβλημα θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες, αν δεν υπάρξουν αποζημιώσεις, αφού με την ολική καταστροφή της περιουσίας τους δεν θα έχουν καθόλου έσοδα. Ο καταστροφικός απολογισμός στα καλύβια των Τρικάλων ανέρχεται στα 10 με 12 χιλιάδες στρέμματα.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που δείχνουν τους κτηνοτρόφους να κουβαλούν στα χέρια τα ζώα, ούτως ώστε να σώσουν ότι μπορούν από τις περιουσίες τους.

Πηγή : sigmalive.com


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το