Συζήτηση για την σχεδιαζόμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην περιοχή της Ορμύλιας
Μοιραστείτε το

Μονοπωλεί το ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες η συζήτηση για την σχεδιαζόμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην περιοχή της Ορμύλιας.

Δυστυχώς η συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου, το οποίο θα γνωμοδοτούσε θετικά, αρνητικά ή ακόμα και ουδέτερα δεν έγινε σήμερα διότι από τους 7 συμβούλους παρόντες ήταν μόνο ο πρόεδρος και 2 σύμβουλοι.

Παρόλα αυτά διεξαχθεί εποικοδομητική συζήτηση με εκπρόσωπο της εταιρείας που έχει σχεδιάσει τις μελέτες και ενεργών πολιτών που ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν, να υποβάλλουν ερωτήσεις και προτάσεις, παρουσία και της προέδρου της Μεταμόρφωσης και του επικεφαλής του συνδυασμού της Συνεργασίας Πολιτών.

Το αν πρέπει να στραφούμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πρέπει να είναι για όλους αυτονόητο, όποιος διαφωνεί ας αναλογιστεί πως σύμφωνα με έκθεση της Greenpeace, η καύση λιγνίτη ευθύνεται για περισσότερους από 1.200 πρόωρους θανάτους ετησίως στην Ελλάδα, ενώ το ποσοστό καρκινοπαθών στην Πτολεμαΐδα αγγίζει το εφιαλτικό ποσοστό του 30,5 % του πληθυσμού !

Θα συνεχιστεί η διαβούλευση και η συλλογή γνωμοδοτήσεων από την επιτροπή ποιότητας ζωής και το δημοτικό συμβούλιο, καθώς και η προσπάθεια βελτίωσης των ανταποδοτικών οφελών για την τοπική κοινωνία, χωρίς παρωπίδες και αφορισμούς.

Γιώργος Ματέας


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το