Συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την κακοποίηση των ζώων
Μοιραστείτε το

Συνάντηση είχαν σήμερα οι ομοσπονδίες μας ΠΦΠΟ και Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής & Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ.Δημήτριο Κράνη και την συνεργάτη του δικηγόρο ΜΔΕ κ. Μαριαλένα Παπανδρέου. Στη συνάντηση παρίστατο και ο κ.Ιωάννης Κάραλης συνεργάτης των δύο ομοσπονδιών.

Στον κ.Κράνη τέθηκαν οι προτάσεις μας για αυστηροποίηση των ποινών στις ειδικές περιπτώσεις ειδεχθούς κακοποίησης των ζώων.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην όλο και πιο σπάνια εκ μέρους των εισαγγελικών αρχών τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας όπως και προτάσεις για την πληρέστερη ενημέρωση των φοιτούντων στην ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ αλλά και των εν ενεργεία Δικαστών πάνω στα ζητήματα της κείμενης για τα ζώα νομοθεσίας αλλά και ευαισθητοποίησης αυτών.

Για τα παραπάνω θέματα αναπτύχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος, ο δε κ.Υπουργός δεσμεύτηκε να μας απαντήσει το συντομότερο επ’ αυτών.

Μετά τον κ Κράνη συναντήσαμε την Διευθύντρια του γραφείου του κα Γκολφινοπούλου με την οποία ανταλλάγησαν επίσης απόψεις για την αντιμετώπιση εκ μέρους της Πολιτείας του μεγάλου αυτού προβλήματος με τις πολλές πλευρές και παραμέτρους.

Η χώρα μας, συνώνυμη της λέξης κακοποίηση, και ιδίως τα κακοποιημένα ζώα δεν μπορούν και δεν πρέπει να περιμένουν άλλο.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ΠΦΠΟ
Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής & Σαρωνικού

Πηγή : pfpo.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το